spot_img
spot_img

Prefectul judeţului Mureş s-a întâlnit cu ambasadorul Africii de Sud

spot_img

Prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, a primit marţi, 06.02.2018, vizita Excelenţei Sale domnul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Africa de Sud în România, Jabu Mbalula. La întâlnire a participat şi secretarul 1 politic al ambasadei, domnul Tiba Bethwell.

În cadrul întrevederii, domnul prefect a făcut o scurtă prezentare a judeţului Mureş, iar domnul ambasador a arătat că vizita oficială în Mureş face parte dintr-un turneu naţional, adăugând că a fost prezent, începând de duminică, şi în judeţul Cluj, unde s-a întâlnit cu oficialităţi locale, oameni de afaceri şi din mediul universitar.

Discuţia a vizat posibilităţile de dezvoltare a unor colaborări în domeniul economic, medical, IT şi de turism, cultural, educativ şi de tineret, inclusiv prin schimburi de studenţi.

Domnul prefect a arătat că în judeţul Mureş există o serie de parteneri serioşi de discuţie, în cadrul administraţiei. El s-a arătat dispus să intermedieze o întâlnire cu rectorul Universității “Petru Maior” şi al celei de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, la o eventuală viitoare vizită a ambasadorului.

În final, domnul ambasador a susţinut o serie de declaraţii de presă în care a arătat că a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a făcut o analiză, din care a reieşit că valoarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări este destul de scăzută. El a precizat că vizitele sale în teritoriu au ca scop impulsionarea acestor relaţii şi că, în ce priveşte judeţul nostru, a avut întâlniri cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş, care i-au prezentat date relevante privind economia judeţului, existând posibilităţi de investiţii în domenii legate de industria extractivă (gaz metan), a mobilei, fabricarea instrumentelor muzicale, agricultură şi turism.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Newsweek: Ovidiu Vancea era REABILITAT și AVEA DREPT DE PRACTICĂ

Website-ul de știri, Newsweek, este primul organ de main-stream...

2.7 milioane de lei, prin PNRR, vin la Turda

Astăzi, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke,...

120 km/h pe un tronson de cale ferată care trece prin Câmpia Turzii

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat demararea...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

La Mulți Ani, România! Tradiții și obiceiuri de 1 decembrie

Astăzi, 1 decembrie 2019, sărbătorim 101 ani de la...

Cristian Matei: “Activitatea Primariei Turda se desfasoara in conditii NORMALE!”

Ca urmare a informatiilor exagerate, vehiculate de site-ul infoaries.ro,...

Primarul Turzii dă cărțile pe față cu privire la Podul peste Arieș

Podul peste râul Arieș a fost una dintre cele...
spot_img
spot_imgspot_img

5 pacienți vindecați, într-o singură zi, la Cluj

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat că astăzi - 31 martie 2020 au fost externați 5 pacienți infectați cu Covid-19, de la Spitalul...

Program API Turda în perioada sărbătorilor Pascale

SC Administrarea Patrimoniului Imobiliar Turda SRL, cu sediul în Turda, strada Axente Sever, nr. 27, anunță clienții și colaboratorii cu privire la programul în...

ᴇxᴄʟᴜꜱɪᴠ: ᴢᴏɴᴀ ʟᴜᴅᴜꜱ ꜱᴜʙ ᴛᴇʀᴏᴀʀᴇ – ᴄʀɪᴍɪɴᴀʟɪɪ ᴅᴇ ʟᴀ ᴛᴀᴜʀᴇɴɪ ɴ-ᴀᴜ ꜰᴏꜱᴛ ᴄᴀᴘᴛᴜʀᴀᴛɪ ɴɪᴄɪ ᴘᴀɴᴀ ᴀᴄᴜᴍ

❗❗❗Deși au trecut mai bine de două săptămâni de la odioasa crimă de la Tăureni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Târgu Mureș nu a...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: