Prefectul judeţului Mureş s-a întâlnit cu ambasadorul Africii de Sud

spot_imgspot_img

Prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, a primit marţi, 06.02.2018, vizita Excelenţei Sale domnul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Africa de Sud în România, Jabu Mbalula. La întâlnire a participat şi secretarul 1 politic al ambasadei, domnul Tiba Bethwell.

În cadrul întrevederii, domnul prefect a făcut o scurtă prezentare a judeţului Mureş, iar domnul ambasador a arătat că vizita oficială în Mureş face parte dintr-un turneu naţional, adăugând că a fost prezent, începând de duminică, şi în judeţul Cluj, unde s-a întâlnit cu oficialităţi locale, oameni de afaceri şi din mediul universitar.

Discuţia a vizat posibilităţile de dezvoltare a unor colaborări în domeniul economic, medical, IT şi de turism, cultural, educativ şi de tineret, inclusiv prin schimburi de studenţi.

Domnul prefect a arătat că în judeţul Mureş există o serie de parteneri serioşi de discuţie, în cadrul administraţiei. El s-a arătat dispus să intermedieze o întâlnire cu rectorul Universității “Petru Maior” şi al celei de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, la o eventuală viitoare vizită a ambasadorului.

În final, domnul ambasador a susţinut o serie de declaraţii de presă în care a arătat că a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a făcut o analiză, din care a reieşit că valoarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări este destul de scăzută. El a precizat că vizitele sale în teritoriu au ca scop impulsionarea acestor relaţii şi că, în ce priveşte judeţul nostru, a avut întâlniri cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş, care i-au prezentat date relevante privind economia judeţului, existând posibilităţi de investiţii în domenii legate de industria extractivă (gaz metan), a mobilei, fabricarea instrumentelor muzicale, agricultură şi turism.

spot_img
%d