27.7 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaPractică arheologică în castrul de la Potaissa

Practică arheologică în castrul de la Potaissa

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

SONY DSC
În data de 30 iulie 2018 în rezervaţia arheologică de la Potaissa va demara o nouă campanie de cercetări arheologice sistematice.

Studenţii de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca şi Universitatea “Petru Maior” Târgu Mureş coordonaţi de profesorii îndrumători, alături de arheologii de la Muzeul de Istorie Turda îşi vor desfăsura practica studențească în unul dintre cele mai importante situri arheologice din zonă, iar dacă le va surâde norocul, vor avea prilejul să descopere – cu şpaclul şi pensula – artefacte romane, produse sau folosite de soldaţii din Legiunea V Macedonica.

Şi în acest an săpăturile arheologice se vor executa la vest de porta decumana a castrului pentru identificarea unor noi complexe. Toate piesele descoperite vor intra în colecțiile Muzeului de Istorie Turda.

După restaurare şi cercetare, cele mai semnificative obiecte pentru viaţa militară şi viaţa cotidiană din epoca romană vor deveni exponate de muzeu, fiind integrate şi expuse publicului larg în expoziţia permanentă de arheologie.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: