spot_img

Porumbelul săgetat – o analiză la rece a „frăției imposibilului”

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Atunci când o săgeată și un porumbel intră în coliziune directă se pot întâmpla 3 lucruri: fie porumbelul moare, fie se rupe săgeata, fie porumbelul trăiește cu săgeata în el.

Acesta este și cazul „frăției imposibilului” pe care am văzut-o durigată în presă, începând de ieri seară.

Vedeți dumneavoastră, negocierile de fuziune între porumbei și săgeți au adus în discuție posibilitatea ca doi dintre cei mai mari lideri politici ai Câmpiei Turzii din acest mileniu să stea la aceeași masă și să conlucreze.

Veți spune: „Au conlucrat Churchill cu Roosevelt cu Stalin și au avut pact de neagresiune Stalin cu Hitler, cum să nu conlucreze Dorin Lojigan cu Avram Gal?” Ei bine, între Stalin și Hitler nu a fost atâta „bad blood” de-a lungul anilor, cât a fost între Lojigan și Gal.

Totul a început în 2009, când cei doi au vrut același lucru: șefia PNL Câmpia Turzii. Iosif Șandor era într-o stare gravă de sănătate, Lojigan era bravul avocat local, cu carismă și o mină serioasă și pragmatică, cu priză la tineri, iar Gal era politicianul oportunist, semi-arogant, care pierduse alegerile locale și parlamentare din urmă cu un an.

Lojigan a câștigat alegerile, cu susținerea greilor PNL, iar Gal a părăsit partidul.

A urmat mandatul 2012-2016, când situația dintre cei doi a suferit noi încleștări. În 2014, după ce a demarat o investigație administrativă care viza un contract încheiat cu Reif Infra, Dorin Lojigan era schimbat din funcția de viceprimar, înlocuit fiind cu Avram Gal.

Lojigan a contestat decizia, viața s-a schimbat și din punct de vedere politic, iar Avram Gal a fost deposedat, prin ordin judecătoresc, de funcția de viceprimar.

Apoi cei doi au candidat unul împotriva celuilalt la alegerile locale și știm cum a decurs situația.

Ei bine, acum încep informațiile neverificate, neconfirmate oficial, dar despre care toată lumea vorbește.

Multă lume bănuiește că ambele dosare penale în care este judecat Avram Gal, atât cel de la Domeniul Public, cât și cel cu măștile din pandemie au avut ramificații politice.

Chiar Gal susținea, când a fost pus sub control judiciar de DNA, că are impresia că „cineva și-a băgat coada”. Desigur că nimeni nu poate proba faptul că vreun dosar a fost ordonat, dar toată această situație a întârit fricțiunile dintre cei doi oameni politici.

La aceasta adăugăm și mega-orgoliile de care dispun ambii jucători politici. Desigur că, în eventualitatea unei fuziuni între ALDE și PNL, există posibilitatea ca Avram Gal și Dorin Lojigan să devină colegi de partid, în sensul în care Lojigan îi este superior ierarhic lui Gal, dar … slabe șanse.

Actualmente, Avram Gal are 3 oferte mari și late de a construi formațiuni politice la nivel județean: este cotat de Forța Liberală, este în continue negocieri cu PSD și a primit oferte și de la Alianța Pentru Patrie.

Deci … dacă săgeata va intra în porumbel și porumbelul în săgeată … frăția imposibilului rămâne imposibilă!

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

VOCI PENTRU SĂNĂTATEA MINTALĂ

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ”unul din patru oameni din lume a avut, are sau va avea...

EXCLUSIV: Furt de pește la Complexul de Agrement „La Trei Lacuri”

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Câmpia Turzii a fost depistat de paznicii Complexului de...

Iata detalii despre incendiul de la ISCT!

RefleqtMedia are onoarea de a fi primul site local care va prezinta fotografii exclusive de la incendiul de...

Incendiu in Combinatul Metalurgic Campia Turzii

In urma cu 10 minute, un incendiu violent a izbucnit in incinta ISCT. Fumul negru si gros a alertat...
spot_img

Peste 30.000 de unici, în iulie, pe RefleqtMedia – vă mulțumim

Dragi cititori, acest articol este despre și pentru voi, pentru că doar voi ne-ați ajutat ca în luna iulie să obținem valorile de trafic...
%d bloggers like this: