spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Lui Cornel Popovici i s-a stricat calendarul

spot_img

Prof. Univ. Dr. Cornel POPOVICI este unul dintre cei mai fervenți susținători ai sportului din Câmpia Turzii, dar … păcat de el că se apucă să scrie comunicate oficiale, neținând cont de noțiunea timpului.

Ultima sa astfel de „ispravă” s-a produs aseară, când Popovici a confundat anii de înființare a CSM Câmpia Turzii.

“Renașterea Clubului CSM Câmpia Turzii: O istorie de luptă și speranță”

A fost un club CSM Câmpia Turzii, dar care va renăște ca pasărea Phoenix din propria cenușă. Odiseea a început în anul 1999, când fostul primar Vasinca (Dumnezeu să-l odihnească), un mare iubitor al sportului, m-a chemat pentru a găsi o variantă în vederea revitalizării mișcării sportive din localitate, care era pe cale de dispariție (excepție fiind ISCT-fotbal). După mai multe discuții, am ajuns la înființarea CSM, club finanțat în totalitate de consiliul local. Astfel, am înregistrat următoarele secții: atletism, box, tenis de masă și de câmp, volei fete și băieți, handbal fete și băieți, rugby, karate, judo, paralimpici, majorete, popice juniori și seniori, toate încadrate cu antrenori și cuprinzând peste 250 de sportivi legitimați la federațiile de profil.

Un aspect ce trebuie evidențiat: toți sportivii participau la antrenamente și competiții fără a contribui financiar. Între anii 1999-2012, am coordonat activitatea clubului, reușind să îmbunătățim baza materială prin achiziționarea de materiale ajutătoare și echipamente de cea mai bună calitate. Totodată, am modernizat popicaria, sala sporturilor, terenul de tenis cu tribună și instalație de nocturnă, platforma de beton din parc și, cel mai important, s-a achiziționat un autocar pentru deplasarea la competiții.

În această perioadă, clubul era finanțat cu suma de 30.000 mii lei, bani suficienți pentru remunerarea antrenorilor și participarea la competiții.

În anul 2012, conducerea PNL din localitate, văzând performanțele clubului la nivel local, național și internațional, a căutat variante pentru a prelua conducerea sportului din localitate. Aceasta a apărut cu ajutorul unei cozi de topor din interiorul clubului (în fiecare colectiv există o „coadă de topor“ în stare latentă), care s-a pus la dispoziția liberalilor, iar în final au reușit să-și instaleze omul dorit.

Rezultatele „pozitive“ nu au întârziat să apară: au dispărut unele ramuri sportive: majoretele, tenisul, paralimpicii, rugbyul, popicele, judoul, volei fete etc., s-a închis popicaria, autocarul nu mai funcționează etc., culminând cu oprirea finanțării de către primărie în urma unui audit și, în consecință, CSM și-a întrerupt activitatea. Schimbarea dorită nu a dus la creșterea performanțelor sportive, ci, din contră, la încetarea activităților sportive.

Pentru a reactiva clubul CSM este nevoie ca suporterii din localitate, iubitori ai sportului, să dorească acest lucru, iar copiii și tinerii din oraș să poată practica o disciplină sportivă fără a fi obligați la o taxă lunară. O pot face foarte simplu, prezentându-se în număr mare la vot și votând o nouă culoare politică la conducerea orașului.

Vă doresc tuturor multă sănătate și un an plin de realizări pe toate planurile.”, a scris domnul profesor.

Acum, dincolo de toate aceste aspecte, să trăiești cu nostalgie, referitor la un club băgat în faliment de un eșec birocratic e puțin aiurea. CSM Câmpia Turzii NU S-A ÎNFIINȚAT NORMAL, n-a avut o structură normală, n-a avut o formă de organizare normală. A fost o struțo-cămilă de tip PDL-ist, care a continuat deficitar pe vremea lui Radu Hanga și și-a cântat cântecul de lebădă în 2021. Nu Lojigan sau Crișan a omorât CSM-ul, ci propria formă de organizare.

spot_img
spot_img
spot_img