13.4 C
Turda
Wednesday, September 14, 2022
spot_img
HomeStiri din MuresPOMI DE CRĂCIUN CONFISCAŢI DE POLIŢIŞTII DIN MUREŞ

POMI DE CRĂCIUN CONFISCAŢI DE POLIŢIŞTII DIN MUREŞ

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Poliţiştii mureşeni de combaterea delictelor silvice au confiscat 99 de pomi de Crăciun de la persoane care nu respectau normele silvice în vigoare.

Astfel, poliţiştii de ordine publică ai Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au efectuat o acţiune pe linia circulației materialalului lemnos precum și pe linia transportului și comercializării pomilor de Crăciun, ocazie cu care au constatat următoarele:

La data de 19 decembrie a.c., în zona pieţei agro-alimentare de pe raza localităţii Miercurea Nirajului, a fost identificat un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Tîrgu Mureş, care deținea într-o autoutilitară, un număr de 66 pomi de Crăciun, specia brad, fără documente care să ateste îndeplinirea condițiilor cu privire la legalitatea provenienței acestora.

Prin urmare, bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 actualizată , materialul lemnos, respectiv cei 66 pomi de Crăciun, specia brad, în valoare de 1650 lei, fiind confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Tîrgu Mureș.

De asemenea, la data de 19 decembrie a.c., a fost depistat în trafic pe raza municipiului Târnăveni, un bărbat, de 27 ani, din localitatea Luduș, care transporta cu o autoutilitară, un număr de 33 pomi de Crăciun, din speciile brad și molid, pentru care nu a putut prezenta aviz de însoțire.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 actualizată, materialul lemnos, în valoare de 850 lei, fiind confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Târnăveni.

Totodată, la data de 18 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor  Silvice, au efectuat o acțiune, privind legalitatea provenienţei, depozitării şi comercializării materialelor lemnoase.

Cu acest prilej, la o societate comercială, din localitatea Luduş, s-a constatat faptul că, în perioada  iulie- decembrie a.c., aceasta a expediat materiale lemnoase, din diferite specii şi sortimente, cu mai multe avize de însoţire, din locuri identificate prin coordonate geografice, altele decât cele corespunzătoare provenienţei legale, pentru care nu a prezentat justificări obiective.

În urma celor constatate, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, o cantitate de 274,50 metri cubi material lemnos, în valoare de 30.731 lei, fiind confiscată valoric, în baza aceleaşi legi.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: