Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au confiscat 175 de metri steri de lemn

spot_imgspot_img

În perioada 1-2 martie, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu ingineri din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au desfăşurat o acțiune pe linie silvică și au efectuat verificări cu privire la o cantitate de material lemnos despre care existau indicii că este deținută fără proveniență legală.

În urma activităților desfășurate în cele două zile, poliţiştii au identificat în partida de pe raza localităţii Cerghizel, 175 m.s. lemn pentru foc, de diverse specii, precum 4,5 m.c. lemn rotund de lucru, din speciile stejar şi pin, unde o societate comercială cu sediul în Tîrgu Mureş, al cărei obiect de activitate îl constituie comercializarea şi prelucrarea materialului lemnos, a efectuat lucrări de exploatare ce trebuiau finalizate la data de 15.11.2017.

Totodată, în urma verificării documentelor partizii, poliţiştii au stabilit că aceeași cantitate de material lemnos a fost transportată în baza unor avize de însoțire emise de societatea în cauză, folosindu-se ca proveniență partida în care s-a făcut controlul.

Prin urmare, materialul lemnos identificat, în valoare de peste 27.000 de lei, a fost confiscat şi a fost predat în custodia Ocolului Silvic Luduş.

Cercetările sunt continuate.

spot_img
%d bloggers like this: