spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Politistii din Campia Turzii au coborat legea in strada

În data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au desfășurat activități de asigurare și menținere a unui climat optim de siguranță publică, prevenirii și combaterii săvârșirii de infracțiuni, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

 

La acțiune au fost angrenați și polițiști din cadrul Compartimentul Rutier cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj – Detașamentul 4 Jandarmi Turda.

 

Cu această ocazie, au fost legitimate 78 de persoane și oprite pentru control în trafic 54 de autoturisme, fiind efectuate 29 de testări cu aparatul etilotest.

 

În urma activităților derulate, polițiștii au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de aproximativ 5.000 de lei și au reținut 3 certificate de înmatriculare.

 

De asemenea, polițiștii au derulat activități informativ-preventive în comuna Tritenii de Jos, fiind instruite aproximativ 30 de persoane cu privire la măsurile necesare care pot fi luate pentru a nu deveni victima vreuei infracțiuni.

 

Totodată, cu ocazia controalelor rutiere, polițiștii au constatat 2 infracțiuni pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

 

 

Exemple semnificative:

 

La data de 30 martie a.c, în jurul orei 06.40, polițiștii au interceptat în trafic, pe un drum comunal din localitatea Tritenii de Sus, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din județul Mureș, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

 

Testarea cu apartul etilotest a indicat concentrația de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

**

 

La aceeași dată, în jurul orei 07.00, polițiștii au depistat un bărbat de 55 de ani, din comuna Tritenii de Jos, în timp ce se deplasa cu autoturismul din direcția Tritenii de Jos spre Tritenii de Sus, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

 

Testarea cu apartul etilotest a indicat concentrația de 0.42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În cele două cauze, polițiștii au demarat cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

**

 

Tot la această dată, polițiștii au pus în aplicare 6 mandate de aducere pe numele a 6 tineri, respectiv 5 persoane majore cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani și un tânăr de 16 ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

În fapt, la data de 19 martie a.c., în jurul orei 22.45, în timp ce se aflau în fața unui local public din localitatea Tritenii de Jos, județul Cluj, cei în cauză ar fi tulburat ordinea și liniștea publică, manifestând acte de agresivitate fizică.

spot_img
spot_img
spot_img