spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

☦️Eveniment de înaltă încărcătură spirituală, la Boian

Comunitatea creștin-ortodoxă din Boian, comuna Ceanu Mare, s-a reunit...

Polițiștii clujeni l-au prins cu „marfă” la el

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri din cadrul inspectoratului, sub coordonarea Serviciului Rutier au derulat activități cu scopul prevenirii evenimentelor rutiere și impunerii respectării legislației.

În cadrul activităților, cazurile de indisciplina în trafic constatate au condus la aplicarea a 423 de sancțiuni contravenționale.

În toată acestă perioadă s-a acordat o atenție deosebită depistării acelor persoane care se aflau la volan, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice, context în care au fost efectuate 410 testări cu aparatele etilotest.

Au fost reținute 36 de permise de conducere, dintre care 16 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru depășiri neregulamentare, unul pentru conducere agresivă, iar celelalte pentru alte abateri.

De asemenea, au fost constatate două infracțiuni de conducere a vehiculelor sub influența alcoolului și două de conducere sub influența substanțelor interzise.

Exemplu semnificativ:

La data de 7 ianuarie a.c., în jurul orei 22.50, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control autoturismul condus pe strada Balastierei, din Florești, de un tânăr de 26 de ani, din județul Neamț.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

De asemenea, în urma controlului autoturismului, polițiștii au identificat și ridicat muguri de plante susceptibile de a avea efecte psihoactive, înveliți în staniol, care ulterior au fost înaintați către polițiștii Brigăzi de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

spot_img
spot_img