22.4 C
Turda
Wednesday, August 10, 2022
spot_img
HomeȘtiri AiudPolițiștii au împânzit orașul Aiud - puzderie de infracțiuni

Polițiștii au împânzit orașul Aiud – puzderie de infracțiuni

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Poliţia Municipiului Aiud a organizat o acţiune cu efective mărite, în municipiul Aiud şi pe raza de competenţă a Secţiei de Poliţie Rurală Aiud.  Au fost constatate 11 infracţiuni, reţinute două persoane bănuite de comiterea de fapte penale şi au fost aplicate 60 de amenzi, în valoare de peste 21.000 de lei.

La data de 13 decembrie 2018, Poliţia Municipiului Aiud împreună cu Secţia 3 Poliţie Rurală Aiud, a organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Aiud precum şi în localităţile rurale arondate, ce a avut ca scop creşterea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi prevenirea accidentelor rutiere.

Poliţişti din Aiud au fost sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Rutier şi de cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 87 de persoane, controlate 59 de  autovehicule şi confiscate bunuri în valoare de 3.500 de lei.

Au fost constatate 11 infracțiuni, din care una în flagrant delict şi 60 de abateri de natură contravențională, sancţionate cu amenzi în valoare de 1.580 lei.

Dintre contravenţiile constatate, 54 au fost la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 3 la Legea 12/1990 privind comerţul, 2 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea publică, iar restul la alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii au reţinut două persoane bănuite de comiterea de infracțiuni şi au confiscat bunuri în valoare de 3.500 de lei.

Exemple:

Poliţiştii de ordine publică din Aiud au luat măsura reţinerii faţă de doi bărbaţi de 24 şi 35 de ani, ambii din comuna Livezile, care sunt cercetaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe.

În sarcina celor doi s-a reţinut faptul că în noaptea de 08/09 decembrie 2018, în timp ce se aflau în faţa unui local public din municipiul Aiud, ar fi provocau un scandal şi i-ar fi agresat pe doi tineri, aplicându-le mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele.

Faţă de cei doi agresori, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Tot în cadrul acţiunii de ieri, 13 decembrie, poliţiştii de ordine publică l-au depistat pe un tânăr de 18 ani, din Aiud, care avea asupra sa 60 de petarde.

Faţă de tânăr a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracțiunii de „orice operațiuni cu articole  pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive cu modificările  şi completările ulterioare.

 

Poliţiştii de investigaţii criminale din Aiud l-au depistat pe un bărbat de 40 de ani, din Aiud, ca persoană bănuită de furtul unui telefon mobil, în valoare de 300 de lei, de la clientul unui local public din oraş.

Se pare că, în seara zilei de 12 decembrie, bărbatul ar fi profitat de faptul că proprietarul telefonului l-a lăsat nesupravegheat, pe o masă din local şi l-a sustras.

Telefonul a fost recuperat şi restituit păgubitului, iar faţă de bărbatul care l-a furat, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru furt calificat.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: