spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Politistii au impanzit Campia Turzii

În perioada 3-9 decembrie a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică au intensificat acțiunile în trafic, pe raza întregului județ, pentru prevenirea și reducerea accidentelor de circulație.
Acțiunile vor continua, iar polițiștii vor lua măsuri ferme față de cei care vor încălca regulile de circulație.

Polițiștii clujeni, sub coordonarea Serviciului Rutier și a Serviciului Ordine Publică, au intensificat acțiunile în trafic, în special pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat.
Sunt acțiuni cu efective mărite, în care au fost angrenați atât polițiști rutieri, cât și de ordine publică. Au actionat zilnic, în medie, 100 poliţişti, aceşti fiind sprijiniţi şi de politişti locali. S-au folosit aparatele Trucam de măsurat viteza, aparatele radar instalate pe autospecialele de poliție și etiloteste.
Acțiunile polițiștilor au avut drept scop prevenirea și reducerea accidentelor rutiere, conștientizarea participanților la trafic cu privire la consecințele nerespectării regulilor de circulație.
S-a acţionat pe linia respectării regimului legal de viteză, a regulilor privind acordarea priorității de trecere pietonilor, precum și pentru combaterea traversărilor neregulamentare. De asemenea, acțiunile polițiștilor s-au focusat pe depistarea și luarea măsurilor legale față de șoferii care consumă alcool și apoi conduc pe drumurile publice, creând astfel o stare de pericol în trafic.
În perioada 3 – 9 decembrie a.c., pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 2.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care 640 pentru depășirea vitezei legale, 332 pentru traversări neregulamentare și 53 de sancțiuni pentru neacordare de prioritate pietonilor.
Au fost reținute 154 de permise de conducere, 53 dintre acestea pentru neacordare de prioritate pietonilor, 29 pentru depășiri neregulamentare, 11 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (fapta conducătorilor auto fiind sancţionată contravenţional), 12 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (pe numele conducătorilor auto fiind întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală), 5 pentru refuz recoltare probe biologice. De asemenea, au fost retrase 45 de certificate de înmatriculare.
Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

spot_img
spot_img
spot_img