spot_img
spot_img

Politistii au impanzit Campia Turzii

spot_img

În perioada 3-9 decembrie a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică au intensificat acțiunile în trafic, pe raza întregului județ, pentru prevenirea și reducerea accidentelor de circulație.
Acțiunile vor continua, iar polițiștii vor lua măsuri ferme față de cei care vor încălca regulile de circulație.

Polițiștii clujeni, sub coordonarea Serviciului Rutier și a Serviciului Ordine Publică, au intensificat acțiunile în trafic, în special pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat.
Sunt acțiuni cu efective mărite, în care au fost angrenați atât polițiști rutieri, cât și de ordine publică. Au actionat zilnic, în medie, 100 poliţişti, aceşti fiind sprijiniţi şi de politişti locali. S-au folosit aparatele Trucam de măsurat viteza, aparatele radar instalate pe autospecialele de poliție și etiloteste.
Acțiunile polițiștilor au avut drept scop prevenirea și reducerea accidentelor rutiere, conștientizarea participanților la trafic cu privire la consecințele nerespectării regulilor de circulație.
S-a acţionat pe linia respectării regimului legal de viteză, a regulilor privind acordarea priorității de trecere pietonilor, precum și pentru combaterea traversărilor neregulamentare. De asemenea, acțiunile polițiștilor s-au focusat pe depistarea și luarea măsurilor legale față de șoferii care consumă alcool și apoi conduc pe drumurile publice, creând astfel o stare de pericol în trafic.
În perioada 3 – 9 decembrie a.c., pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 2.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care 640 pentru depășirea vitezei legale, 332 pentru traversări neregulamentare și 53 de sancțiuni pentru neacordare de prioritate pietonilor.
Au fost reținute 154 de permise de conducere, 53 dintre acestea pentru neacordare de prioritate pietonilor, 29 pentru depășiri neregulamentare, 11 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (fapta conducătorilor auto fiind sancţionată contravenţional), 12 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (pe numele conducătorilor auto fiind întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală), 5 pentru refuz recoltare probe biologice. De asemenea, au fost retrase 45 de certificate de înmatriculare.
Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Gripa bate scoala

Ministerul educatiei a anuntat astazi ca vineri, 25 ianuarie,...

203 cazuri de COVID19, la Cluj, in ultimele 24 de ore

Până astăzi, 14 martie, pe teritoriul României, au fost...

Actorii teatrului turdean pregatesc noi reprezentatii

Faptul că actorii noștri nu se pot întâlni cu...

RUȘINE! Consilierii PNL + ALDE din Chețani s-au opus unui proiect de hotărâre privind educația

S-a întâmplat la Chețani, acolo unde consilierii locali, Camelia...
spot_img
spot_imgspot_img

O neacordare de prioritate a cauzat un accident rutier în Turda

Liniștea nopții de ieri a fost perturbată de un accident rutier petrecut în sensul giratoriu din dreptul parcului „Horea, Cloșca și Crișan” din municipiul...

Primăria Frata Anunț important acordare ajutor pentru încălzirea locuinței și supliment pentru energie!

Legea nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie   INFORMAȚII UTILE 1. MĂSURI DE SPRIJIN CONFORM LEGII NR. 226/2021-CONSUMATORUL VULNERABIL A1. AJUTORUL...

Ucenicia la locul de muncă în atenția inspectorilor ITM Cluj

Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj desfăşoară, în perioada 15.04.-31.05.2019, acţiuni de informare şi conştientizare cu privire la respectarea legislaţiei specifice privind ucenicia la locul...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: