spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

POLIŢIA MUREŞEANĂ ASALTATĂ DE DESENE ŞI FELICITĂRI ÎN CONCURSUL DE DESENE/FELICITĂRI « LA MULŢI ANI POLIŢIEI ROMÂNE! »

spot_img

Pentru că siguranţa copiilor ocupă un loc important în preocupările poliţiştilor, în seria manifestărilor organizate pentru marcarea Zilei Poliţiei Române – 25 Martie – se înscrie şi concursul de desene-felicitări organizat de Poliţia mureşeană, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, pentru a afla cum văd copiii/ elevii această instituţie şi mai ales ce aşteaptă de la oamenii legii.

Peste 100 de cadre didactice din peste 40 de unităţi şcolare din judeţ au trimis lucrări realizate de 630 de elevi. Bucuria vine nu doar din numărul mare de lucrări, ci şi din faptul că, alături de şcolile din oraşele judeţului, numeroase şcoli din mediul rural au implicat copiii, printre care Şăuşa, Laslăul Mare şi Mic, Suplac, Băla, Deda, Stânceni, Hodac, Vidrasău, Veţca, Sâncraiu de Mureş, Cristeşti, Văleni, Eremitu, Iclandu Mare, Albeşti, Şăulia, Sânpetru de Câmpie.

Analiza lucrărilor – extrem de dificilă, s-a desfăşurat pe cele 2 secţiuni – DESENE şi FELICITĂRI, având în vedere vârsta, respectiv pe categorii: cls.0-I, II-III, IV-V.

În 22 martie a.c., a avut loc festivitatea de premiere, într-un cadru pe care l-am dorit deosebit. Alături de oaspeţi importanţi – Instituţia Prefectului, preşedinte şi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, procuror general – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, inspector şcolar general, şefii instituţiilor din MAI şi ai altor instituţii partenere, poliţiştii – alături de echipa managerială, au aşteptat copiii cu surprize.

Diplomele şi aplauzele au fost însoţite de premii pentru 50 de copii, având şi sprijinul Salvaţi Copiii şi Herlitz. Pe categorii de vârstă, înmânarea premiilor s-a făcut cu implicarea Prefectului, a preşedintelui CJ, a doamnei procuror general, a inspectorului şcolar şi a şefului I.P.J. Mureş.

A doua parte a activităţii a oferit copiilor posibilitatea de a vedea de aproape, a întreba, a încerca echipamentul şi unele dotări ale poliţiştilor rutieri, criminalişti, acţiuni speciale, precum şi micul spectacol al unuia dintre câinii poliţişti.
Desigur, nu putea fi încheiată o activitate fără dulciuri şi mici suveniruri. Iar pe bucata de hârtie pe care şi-au văzut amprentele şi pe steguleţele din prăjituri, mesajul păstrat de copil, amintirea zilei a fost aceeaşi: „AM FOST INVITAT SPECIAL LA ZIUA POLIŢIEI!”

Mulţumim tuturor celor implicaţi în acest demers, copiilor, cadrelor didactice şi părinţilor. Încântarea copiilor şi feed-back-urile primite au meritat toate eforturile!

spot_img
spot_img
spot_img