spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

11 septembrie ultima zi de balaceala la Durgau

🌧️Vremea tot mai capricioasă ne obligă să încheiem sezonul...

Femeia gasita moarta in Aries era din Triteni!

IPJ CLUJ ne-a trimis primele detalii despre femeia al...

Brigitte Bardot de Turda militează pentru „bieții căței”

Oameni buni, pe lumea asta există persoane care iubesc...

Blocul ANL de la Turda e aproape gata!

🏗 Lucrările la blocul de locuințe pentru tineri de...

Poliția Locală Turda ÎNCALCĂ LEGEA!

Ieri, lângă Salina Turda, peste 100 de turiști care au staționat neregulamentar pe drumul public s-au trezit cu „Note de constatare” lipite în geamurile mașinilor.

„În acest sens sunteți obligat a vă prezenta la data…. la Sediul Poliției Locale Turda, având asupra dumneavoastră cartea de identitate și permisul de conducere. În caz contrar, sancțiunea se va aplica proprietarului autoturismului”, scrie în partea de jos a notei de constatare.

Atâta că… ESTE ILEGAL!

Vorbim despre o invitație făcută în anul 2024, cu nesocotirea dispozițiilor Deciziei RIL nr. 11/2017 a ICCJ:

„doar agentul constatator din cadrul poliției rutiere are competența de a solicita proprietarului sau deținătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum și de a aplica sancțiunile contravenționale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relațiilor solicitate.”

Nefiind, polițistul local, competent să te cheme la sediu pentru identificare, invitația pe care ți-o face este, astfel, nejustificată și, prin urmare, nu poți fi sancționat în niciun fel în cazul în care nu te prezinți.

Concluzia Minutei întâlnirii președinților secțiilor de contencios administrativ și fiscal ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și curților de apel din data de 17 decembrie 2020 este următoarea: „Cu unanimitate (…) polițistul local nu are competența de a încheia procese-verbale de constatare și sancționare ca urmare a contravenției prevăzute de art. 2 pct. 31 din Legea nr. 61 din 1991, întocmite ca urmare a neprezentării la sediul poliției locale a proprietarului unui vehicul care a fost oprit neregulamentar, în urma invitației făcute de polițistul local.”

Deci, cu alte cuvinte, TOATE persoanele care s-au trezit cu „note de constatare” în parbriz, pot ataca la Curtea de Contencios Administrativ aceste note de constatare ca fiind ilegale!

Domnule comisar-șef, Valer Moldovan, încasator de pensie + salariu… chiar nesocotiți concluziile Înaltei Curți de Casație și Justiție?

Desigur, dacă agentul constator scria pe nota de constatare temeiul „OUG 195/2002, cu modificările și completările ulterioare”, care includ și prevederile legii 335/2022, atunci nota de constatare devenea perfect legală.

Dar… agentul n-a motivat corect nota de constatare.

Foto: Cluj24.ro

Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
spot_img