spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

POLIȚIA LOCALĂ TURDA – Activitate Educativă ” drepturile copiilor ” 

Poliția Locală Turda  în data de  22.11.2021 în baza parteneriatului cu Școala Gimnazială Teodor Murășanu Turda a marcat data de 20 noiembrie, dată la care a fost adoptată Convenția Organizației Națuinilor Unite cu privire la Drepturile Copilului susținând o activitate  pe linia educației civice cu tema ”Drepturile Copiilor”  la clasa a VII-a A.

 

Lecția a avut ca obiectiv dobândirea de noi cunoștințe legate de drepturile copilului, iar în baza explicațiilor și a materialelor informative, fișe de lucru individuale, elevilor li s-a prezentat un scurt istoric al ”Drepturilor copiilor” și cele 42 de articole curprinse în Convenția Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. 

 

De asemenea s-au prezentat noțiuni din legislația privind protecția și promovarea drepturilor copiilor din România (Legea 18/1990 și Legea 272/2004) precum și instituțiile din România cu atribuții în acest domeniu.

 

Elevii au participat activ la oră, au răspuns solicitărilor și au rezolvat cu succes fișa de evaluare identificând corect: drepturile copiilor, instituțiile care apără drepturile copiilor precum și principalele documentele referitoare la aceste drepturi. 

 

Poliția Locală Turda susține educația copiilor în domeniul drepturilor omului, încurajează și promovează respectul pentru valori și promovează incluziunea, nediscriminarea, participarea, responsabilitatea și egalitatea, deoarece copiii sunt resursa umană esențială într-o societate, iar o societate sănătoasă trebuie să evolueze pe principii democratice, în care demnitatea omului, drepturile și libertățile lui fundamentale sunt respectate.

 

” fiecare copil pe care-l instruim este un OM pe care-l câștigăm” (Victor Hugo)

 

 

 

Cu respect,

 

DIRECTOR EXECUTIV,

 

MOLDOVAN VALER

 

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img