spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Pilu Bănoi: MANIPULAREA. ASTA-I POFTA… PROSTULUI

 Îmi aduc aminte de copilărie si de poeziile “asimilate” la îndemnul adulților. Arhicunoscuta poezie “cățeluș cu părul creț” în care am întâlnit versuri demne de un viitor fantastic. Furt, jurat, minciuna sau alte îndeletniciri comuniste continuate azi de un pesede diluat lipsit de constistenta, urmărit îndeaproape de alt partid istoric aflat pe cale de dispariție, peneleul, cupluri de actori in fuste scurte, Rareș și Nicolae.

Tot la etajul amintirilor este alt text poetic, dar de aceasta data nesemnat (dar să știm si noi ar spune nenea Iancu), un text cu staul si muls. Miorița.

Trei ciobani (unul la propriu și doi la figurat) se fălesc cu oile acoperite, nu cu lână cum e normal, ci cu speranță. Cei doi ciobănei, papagali, în prima etapă, joacă rolul de dușmani, aruncând cu lapte, carne și lâna de la amărâtele alea de oi, spre abatoarele dornice de… scandal alimentar.

Cei doi ciobani papagali, unul siluet și celălat neiubitor de duet, forțează piața agroalimentară cu etichete jalnice, poezia pierzându-și din acuratețea naturală. Oile sunt înlocuite cu alte animale, dar din păcate sălbatice, ce într-un viitor apropiat il vor mușca pe consumator. Cei doi ciobănei, papagali cum i-am redenumit anterior, uită esența baladei. Digitalizarea!

Inteligența artificială intră în acțiune și-l ferește  pe ciobanul împins spre prăpastia propusă de cei doi papagali, ce și-au înlocuit cușma cu pene crezând că modesta lor intelectualitate le permite să sufle în fluier  fără să folosească nota re, de la… repetent!

Azi plaiul mioritic are parte de asemenea ciobani cu ascendent papagal, împingând, de data aceasta, alegătorul spre o manipulare demnă de un stat paralel cu… ovinele.

Citește continuarea aici: Poveştile lu’ Pilu: MANIPULAREA. ASTA-I POFTA… PROSTULUI (povestilelupilu.blogspot.com)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img