spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Petre Pop: „Vă atragem atenția: Întocmiți bugetul municipiului…nu pe cel al PNL!!!”

Deși grupul aleșilor locali PSD, a cerut public și în scris primarului municipiului Câmpia Turzii, organizarea unei dezbateri publice prin care să consulte societatea civilă și factorii de decizie pentru întocmirea transparentă a bugetului de venituri și chetuieli, până la data prezentei nu și-a manifestat nici cea mai mică intenție.

Bugetul de venituri și chetuieli pe anul 2018 trebuie întocmit prin transparență si bugetare participaă Psd Câmpia Turzii a solicitat public primarului municipiului Câmpia Turzii transparență decizională si bugetare participativa pentru întocmirea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2018. În consecință, considerăm că afisarea unor capitole de venituri si cheltuieli pe site-ul oficial al primariei nu este suficientă pentru o dezbatere reală pentru întocmirea bugetului.

Avem experiența sfârșitului de an bugetat 2016 si 2017 când, am constatat că exercițiul bugetar a fost finalizat cu sume importante de bani care nu au fost cheltuite eficient, lucru care demonstrează ori o proastă gospodărire a bugetului, ori o incapacitate de a dimensiona corect bugetul pe necesitatile reale ale municipiului.

De aceea, pentru a evita cheltuielile de sfârșit de an, gen, fotolii, vitrine pentru expunere diplome și aparate de purificat aerul în primarie, este necesară organizarea la Palatul Cultural Ionel Floasiu, în sala de ședințe a Consiliului Local, a unei conferințe publice cu tema ,, Întocmirea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2018″ la care să participe factorii de decizie din toată administrația publica locală, ONG-urile, instituțiile de cult, instituțiile de învățământ, sănătate si cultura, grupurile de acțiune locală, partidele politice si cetățenii din Câmpia Turzii. Așteptăm cu interes data și ora desfășurării acestei dezbateri!

Petre Pop-consilier județean

spot_img
spot_img
spot_img