spot_img
spot_img

Petre Pop se intreaba:”De ce la TURDA se poate iar la CAMPIA TURZII nu?”

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Pentru că au mai fost persoane deranjate de faptul că ne comparăm cu Turda, comparație care din păcate pune Câmpia Turzii în inferioritate la capitolul proiecte si realizari. Prin aceasta comparație ar trebui să realizăm faptul că nu suntem pe un drum bun, de aceea ar fi necesar sa se analizeze cauzele și să fie găsite urgent soluțiile ce se impun.
Cele două localități au foarte multe în comun, sunt localități care trec printr-o perioada de la o economie bazată pe industrie la o economie de piață, o etapa care a generat disponibilizări și șomaj… administrațiile locale au nevoie ca de aer de fonduri UE, locurile de munca si infrastructura trebuie dezvoltate cu prioritate.

În aceste condiții, cele două comunități ar trebui să aibă împreună un ritm de dezvoltare comun, cu proiecte în parteneriat, din păcate lucrurile nu stau așa.

În timp ce Turda face proiecte, primarul Cristian Matei polarizează societatea în jurul primăriei, la Câmpia Turzii avem de-a face cu o administrație isterică și incapabilă să facă ceva real și concret și care se văicărește continuu prin conferințe de presă.

Fără supărare și cu regret pentru noi, Turda își demonstrează încă odată performanta, a fost desemnată din 2500 de orase din Europa, finalistă în competiția SUMP Awards a Comisiei Europene, alături de Manchester și Milano!

Municipiul Turda a fost nominalizat alături de Manchester și Milano între finaliștii competiției pentru Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă 2018, la categoria SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning). Turda a fost cea mai apreciată de juriu pentru viziunea de planificare clară și inspirată și pentru o strategie de finanțare bine structurată. Faptul că Planul de Mobilitate Urbană al municipiului Turda a fost selectat în finală, reprezintă recunoașterea oficială ca fiind unul dintre cele mai bune 3 Planuri de Mobilitate realizate în Europa în anul 2017.

Detalii aici: http://primariaturda.ro/turda-desemnata-finalista-in-competitia-sump-awards-a-comisiei-europene-alaturi-de-manchester-si-milano/

Petre Pop- consilier județean

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Copiii noștri cresc atât de repede! Îmbracă-i cu stil, de la Câmpia Turzii

Câți dintre noi nu ne-am confruntat cu problema „Cu ce îmbrăcăm copilul?” sau ”Câte schimburi de haine să...

Miron Daniel – încă 30 de zile de arest! Este acuzat de RELE TRATAMENTE APLICATE MINORULUI!

Omul de afaceri din Câmpia Turzii, Daniel Miron, rămâne încă 30 de zile în arest preventiv, după ce...

Spitalul „Dr. Cornel IGNA” va deveni un centru zonal de imagistică

Imagistica este una dintre cele mai importante ramuri, atunci când vine despre diagnosticarea cât mai corectă a unei...

Primăria Câmpia Turzii: ATENȚIE! Urmează 3 zile caniculare, iată ce avem de făcut!

Administrația Națională de Meteorologie a remis o avertizare cu COD PORTOCALIU privind producerea fenomenului de caniculă, avertizare care...
spot_img

Cristina Burciu: Guvernul sprijină companiile românești printr-o nouă schemă de ajutoare de stat

      Guvernul Nicolae Ciucă a finalizat noua schemă de ajutor de stat, care va susține, în mod real, finanțarea proiectelor de investiții cu impact...
%d bloggers like this: