spot_img
spot_img

Petre Pop se intreaba:”De ce la TURDA se poate iar la CAMPIA TURZII nu?”

spot_img

Pentru că au mai fost persoane deranjate de faptul că ne comparăm cu Turda, comparație care din păcate pune Câmpia Turzii în inferioritate la capitolul proiecte si realizari. Prin aceasta comparație ar trebui să realizăm faptul că nu suntem pe un drum bun, de aceea ar fi necesar sa se analizeze cauzele și să fie găsite urgent soluțiile ce se impun.
Cele două localități au foarte multe în comun, sunt localități care trec printr-o perioada de la o economie bazată pe industrie la o economie de piață, o etapa care a generat disponibilizări și șomaj… administrațiile locale au nevoie ca de aer de fonduri UE, locurile de munca si infrastructura trebuie dezvoltate cu prioritate.

În aceste condiții, cele două comunități ar trebui să aibă împreună un ritm de dezvoltare comun, cu proiecte în parteneriat, din păcate lucrurile nu stau așa.

În timp ce Turda face proiecte, primarul Cristian Matei polarizează societatea în jurul primăriei, la Câmpia Turzii avem de-a face cu o administrație isterică și incapabilă să facă ceva real și concret și care se văicărește continuu prin conferințe de presă.

Fără supărare și cu regret pentru noi, Turda își demonstrează încă odată performanta, a fost desemnată din 2500 de orase din Europa, finalistă în competiția SUMP Awards a Comisiei Europene, alături de Manchester și Milano!

Municipiul Turda a fost nominalizat alături de Manchester și Milano între finaliștii competiției pentru Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă 2018, la categoria SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning). Turda a fost cea mai apreciată de juriu pentru viziunea de planificare clară și inspirată și pentru o strategie de finanțare bine structurată. Faptul că Planul de Mobilitate Urbană al municipiului Turda a fost selectat în finală, reprezintă recunoașterea oficială ca fiind unul dintre cele mai bune 3 Planuri de Mobilitate realizate în Europa în anul 2017.

Detalii aici: http://primariaturda.ro/turda-desemnata-finalista-in-competitia-sump-awards-a-comisiei-europene-alaturi-de-manchester-si-milano/

Petre Pop- consilier județean

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Newsweek: Ovidiu Vancea era REABILITAT și AVEA DREPT DE PRACTICĂ

Website-ul de știri, Newsweek, este primul organ de main-stream...

2.7 milioane de lei, prin PNRR, vin la Turda

Astăzi, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke,...

120 km/h pe un tronson de cale ferată care trece prin Câmpia Turzii

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat demararea...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Iata detalii despre incendiul de la ISCT!

RefleqtMedia are onoarea de a fi primul site local...

Exclusiv: Pozitia OFICIALA a lui Raed Arafat in chestiunea Compartimentului de Primiri Urgente Campia Turzii

In aceasta saptamana, RefleqtMedia a prezentat infornatii de prima...

Razie a polițiștilor la Câmpia Turzii

La data de 25 iunie a.c., în intervalul orar...

Accident la Tureni, în intersecția pe care Curtea de Conturi NU O VREA semaforizată

Două autoturisme s-au izbit frontal, acum, la Tureni, în...

Mesajul primarului Municipiului Câmpia Turzii cu ocazia încheierii anului școlar

Dragi elevi, părinți și profesori! A venit momentul concluziilor și...
spot_img
spot_imgspot_img

Consiliul Județean Cluj a aprobat finanțarea construirii drumului de acces spre viitorul Parc Industrial TETAROM V

 Marți, 30 iunie 2020, consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici și finanțarea multianuală a obiectivului de investiții „Parc Industrial Tetarom 5 – infrastructură de...

Accident la Luncani – a rupt o țeavă de gaz

Viteza și carosabilul ud „nu fac casă bună”, iar atunci când este și noapte, multe se pot întâmpla. Acesta este și cazul unui șofer care,...

Percheziții la Cluj, Mureș și Brașov într-un dosar de înșelăciune

Astăzi, 12 august, polițiștii Secției 2 Poliție Brașov din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: