Am început cu o glumă dar, promit să termin într-un registru serios. Dezvoltarea unei comunități este strict legată de bani, de atragerea de fonduri extrabugetare care să-ți oferte confortul realizării unor investitii sustenabile, adică de durată, să aducă plus valoare economică care, apoi, trebuie transformată în valoare socială, asta este menirea unei administrații.
Direct spus, banii pe care o primărie îi adună de la cetățeni prin taxe și impozite trebuie folosiți astfel încât să sporească bunăstarea loclalității, prin oferirea de servicii de calitate, o infrastructură decentă și investiții pentru viitor.
Pentru anii bugetari 2016-2017 la capitolul atragere de fonduri UE, Primăris Câmpia Turzii stă foarte rău, zero fonduri atrase, adică consumă banii cetățenilor pentru funcționalitate, nu pentru a investi, așa cum ar fi normal.
O întrebare justă ar fi, ce ați făcut voi în mandatul trecut și ce faceți acum?
Păi, în mandatul trecut, am condus și coordonat 2 proiecte finanțate de UE prin programul POSDRU și anume:
1. Șomerii din Câmpia Turzii spre o nouă șansă”, valoare proiect aprox. 13 miliarde lei vechi, beneficiari 374 de someri și, 2. proiectul ,,Promovarea Culturii antreprenoriale și finanțarea inițiativei tinerilor”, beneficiari direcți 400 (150 de studenți și 150 femei, 100 de antreprenori). valoarea totală a proiectului era de 51 miliarde lei vechi, din care s-au atras cca 12 miliarde lei vechi. De asemenea, am făcut parte din echipa CAA, în calitate de președinte CA, manager Cristian Matei, care a finalizat Pasul 1 proiectul modernizare și extindere rețele de apa zona Turda- Câmpia Turzii în valoare de 260.872.113 lei cu TVA.
Ce facem acum? Păi, alături de echipa CAA, tot în calitate de președinte CA, manager Bogdan Bobic, suntem în curs de implementare a Pasului 2 în valoare de 151,3 mil euro, bani de care vor beneficia zona Turda- Câmpia Turzii (comune limitrofe membre AVA). Cel mai mare proiect la care cei din Primăria Câmpia Turzii nu au avut nicio contribuție directă, decât una pur formală.
În concluzie, lucrurile bune pentru o comunitate se fac doar cu pricepere, îndrăzneală și viziune.
Din păcate Câmpia Turzii stă pe loc!
Petre Pop- consilier județean