spot_img

Peste o jumătate de tonă de materiale pirotehnice, confiscate de polițiști

Date:

Share post:

Polițiștii din Alba au indisponibilizat 585 kilograme de articole pirotehnice, în urma a 9 percheziții efectuate la persoane care sunt bănuite că ar fi vândut astfel de articole, fără a fi autorizate. O persoană a fost reținută.

 

La data de 11 mai 2022, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Alba Iulia și Sebeș, au efectuat 9 percheziții, din care una în municipiul București și 8 în județul Timiș, la domiciliile unor persoane bănuite de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept precum și la sediile sau punctele de lucru ale societăților comerciale administrate de acestea.   

 

Din cercetări, a rezultat că, începând cu luna noiembrie 2021, cele 9 persoane ar fi comercializat, on-line, unor cetățeni din județul Alba, articole pirotehnice, fără a fi autorizate în acest sens. O parte din articole ar fi fost vândute unor minori.

 

Trei persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru audieri, iar față de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Săcălaz, județul Timiș, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

 

Cu ocazia perchezițiilor, a fost identificată și indisponibilizată cantitatea de 585 de kilograme de articole pirotehnice (151.240 de petarde și baterii de artificii). 

 

La acțiune au participat și polițiști de investigații criminale, investigare a criminalității economice, criminalistic și pentru acțiuni speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Alba și Timiș precum și din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

 

Aceasta a beneficiat de sprijinul Direcției pentru Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

Cercetările sunt continuate.                                                  

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Se închide circulația pe 1 km din A10 Turda – Sebeș

Pentru remedierea unor deficiențe apărute în ultima perioadă, la...

VIDEO – Accident feroviar GRAV în județul Alba – când ai Bemveu și nu mai dai prioritate la tren…

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine în loc. Sard...

IPJ Alba: CIRCULAȚI CU ATENȚIE!

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă tuturor conducătorilor de...

Le-ați văzut? Sunt căutate de Poliție, după ce au furat dintr-un supermarket

  Poliția Municipiului Alba Iulia solicită sprijinul cetățenilor pentru identificarea...
%d bloggers like this: