spot_img

Peste o jumătate de tonă de materiale pirotehnice, confiscate de polițiști

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Polițiștii din Alba au indisponibilizat 585 kilograme de articole pirotehnice, în urma a 9 percheziții efectuate la persoane care sunt bănuite că ar fi vândut astfel de articole, fără a fi autorizate. O persoană a fost reținută.

 

La data de 11 mai 2022, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Alba Iulia și Sebeș, au efectuat 9 percheziții, din care una în municipiul București și 8 în județul Timiș, la domiciliile unor persoane bănuite de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept precum și la sediile sau punctele de lucru ale societăților comerciale administrate de acestea.   

 

Din cercetări, a rezultat că, începând cu luna noiembrie 2021, cele 9 persoane ar fi comercializat, on-line, unor cetățeni din județul Alba, articole pirotehnice, fără a fi autorizate în acest sens. O parte din articole ar fi fost vândute unor minori.

 

Trei persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru audieri, iar față de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Săcălaz, județul Timiș, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

 

Cu ocazia perchezițiilor, a fost identificată și indisponibilizată cantitatea de 585 de kilograme de articole pirotehnice (151.240 de petarde și baterii de artificii). 

 

La acțiune au participat și polițiști de investigații criminale, investigare a criminalității economice, criminalistic și pentru acțiuni speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Alba și Timiș precum și din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

 

Aceasta a beneficiat de sprijinul Direcției pentru Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

Cercetările sunt continuate.                                                  

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

A încălcat ordinul de protecție și și-a luat concubina la bătaie

Polițiștii din Blaj au reținut un bărbat  care ar fi încălcat ordinul de protecție, ar fi pătruns în...

Cod galben de FURTUNĂ în județele Cluj și Alba

Interval de valabilitate: 10 mai, ora 13 - 10 mai, ora 21Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate:...

(VIDEO) Borcane întregi cu droguri descoperite de DIICOT la câțiva kilometri de Turda

Atât ieri, cât și astăzi, Procurorii DIICOT, însoțiți de luptători ai trupelor speciale și agenți ai BCCO au...

Accident GROAZNIC la Râpa Roșie, în Sebeș – 2 copii au căzut cu ATV-ul

Doi copii, în vârstă de 11 și 12 ani, se presupune că au căzut cu ATV-ul în Râpa...
spot_img

Veşti bune pentru cei care vor să-şi ia o maşină nouă

Administraţia Fondului pentru Mediu a decis suplimentarea cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Rabla Plus şi cu 5 milioane...
%d bloggers like this: