fbpx
spot_img

Peste 900 de elevi din mediul rural au devenit mici #OameniDeȘtiință pentru o zi!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img

Share post:

Între 17-21 octombrie, peste 900 de elevi din clasele I-VIII din mediul rural al Comunității Urbane Arieș, au avut parte de câteva ore pline de știință, alături de o echipă de super-voluntari, savanți în devenire.

“De ce este cerul albastru? De ce uleiul și apa nu se amestecă între ele? Ce se întâmplă dacă…?”. Experimentele le oferă copiilor un mod distractiv de a descoperi lumea din jurul lor și de a le satisface curiozitatea. De la fenomene des întâlnite în natură și până la interacțiunile spectaculoase dintre ingrediente din viața de zi cu zi, o comunitatea întreagă de exploratori au transformat școlile din zona rurală în centre de descoperire.

Diverse experimente științifice au umplut fețele celor mici de zâmbete în sălile de clasă, transformate în adevărate laboratoare! Reacții chimice, fenomene fizice și strigăte de uimire au răsunat din toată Comunitatea Urbană Arieș, cu ocazia Zilei Științei!

Ziua Științei este un proiect dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Le mulțumim tuturor școlilor participante pentru deschiderea pe care au avut-o încă de la primele demersuri ale proiectului și pentru acțiunile pe care le realizează constant, pentru dezvoltarea elevilor care le calcă pragul – Școala Gimnazială Ploscoș, Școala Gimnazială “Ioan Bujor” Petreștii de Jos, Școala Gimnazială Tureni, Școala Gimnazială Moldovenești Școala Gimnazială “Simion Balint” Copăceni, Școala Gimnazială Tritenii de Jos, Școala Gimnazială Viișoara Școala Gimnazială Pădureni și Școala Generală Tritenii de Sus.

De asemenea, le mulțumim din suflet voluntarilor #LaDatorie, care s-au rupt, pentru câteva ore, de responsabilitățile lor și au adus zâmbete sincere pe fețele a sute de copii. Datorită vouă, dragostea pentru știință este mai prezentă ca niciodată!

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Pentru a rămâne la curent cu inițiativele desfășurate de Asociația The Da Vinci System, urmărește pagina de Facebook: Da Vinci (www.facebook.com/EducatieDaVinci), sau vizitează-ne pe www.thedavincisystem.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Corijenți la legalitate! O treime din consilierii locali turdeni NU RESPECTĂ LEGEA!

Pozează în „reprezentanți” ai poporului și vin în ședințele de plen cu chipuri de lupi moraliști, însă acești...

DREPT LA REPLICĂ: E doar o glumă sau v-ați decis de 1 Aprilie să fiți susținătorul aprig al primarului Matei, domnule Ovidiu Bucur?

Stimate domnule Ovidiu Bucur, în urma articolului publicat de RefleqtMedia.ro, sub semnătura dvs, intitulat ”Cristian Matei, îi dă...

Cristian Matei, îi dă daună totală lui Adrian Nap: „Vă aflați într-o stare de asediu intelectual”

La capătul unei ședințe de consiliu local, în care Adrian Nap a fost un fel de one-man-show, contestând...

Consilierii locali ai USR Turda „NU ȘTIU NIMIC”

În ultima ședință de Consiliu Local, organizată la Turda în data de 30 martie 2023, consilierii locali ai...
%d bloggers like this: