fbpx
Tuesday, May 30, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeStiri din MuresPeste 900 de candidați vor susține duminică examenul național de rezidențiat în centrul...

Peste 900 de candidați vor susține duminică examenul național de rezidențiat 
în centrul universitar Târgu Mureș

spot_img
Ministerul Sănătății organizează duminică, 20 noiembrie 2022, concursul național de admitere în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, desfășurat în șase centre universitare din țară: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

În centrul universitar Târgu Mureș s-au înscris la concurs 905 candidați, astfel: 490 candidați pentru domeniul medicină, 197 candidați pentru domeniul medicină dentară și 218 candidați pentru domeniul farmacie.

Începând cu ora 8.30, candidații pot intra în sala în care au fost repartizați. La intrarea în sala de concurs candidații se legitimează în fața șefului de sală cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate. Candidații fără un astfel de document valabil nu sunt primiți în sala de concurs.
 
Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe durata a 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcție de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Informarea candidaților din centrul universitar Târgu Mureș, în secțiunea specifică: https://www.umfst.ro/rezidentiat/rezidentiat-20-noiembrie-2022.html

Site-ul oficial al concursurilor naționale de rezidențiat: https://rezidentiat.ms.ro/

Succes candidaților!Cu respect,
Compartimentul Relații Publice UMFST
spot_img
spot_img
spot_img
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: