23.4 C
Turda
Wednesday, August 3, 2022
spot_img
HomeStiri din MuresPericol public - transporta „măruntaie” de animale în condiții improprii

Pericol public – transporta „măruntaie” de animale în condiții improprii

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş au confiscat peste 687 de kg. de subproduse de origine animală şi au aplicat o sancţiune în valoare de 1.500 de lei, unui conducător auto care nu respecta prevederile legale privind normele sanitare şi pentru siguranţa alimentelor.

La data de 24 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş – Poliţia municipiului Târnăveni au oprit în trafic, pe raza localităţii Idrifaia, o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 30 de ani, din judeţul Neamţ.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul transporta, fără documente legale de provenienţă, precum şi cu un mijloc de transport neautorizat sanitar veterinar, subproduse de origine animală (trahee, prestomace, ficat, rinichi). 

La faţa locului s-au deplasat poliţişti mureşeni de investigare a criminalităţii economice, precum şi inspectori ai autorităţii sanitare veterinare din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, care au procedat la identificarea şi cântărirea subproduselor de origine animală, rezultând o cantitate de 687,9 kg.

Bărbatului i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în conformitate cu prevederile H.G. 984/2005, întreaga cantitate de subproduse de origine animală, fiind confiscată, în vederea distrugerii.”, transmite IPJ Mureș.

Cel mai probabil, individul intenționa să pună în vânzare produsele sau să le folosească la prepararea diverselor mezeluri.

Astfel de practici de transportare a cărnii sunt frecvente, iar polițiștii ar trebui să fie cu băgare de seamă.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: