Percheziții spectaculoase, într-un dosar de contrabandă cu țigări

spot_imgspot_img

În această dimineaţă, poliţiştii din Alba, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 5 percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. Au fost identificate peste 460.000 de ţigări susceptibile a proveni din contrabandă.

La data de 24 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, au efectuat 5 percheziţii, toate în municipiul Bucureşti, la domiciliile a 5 persoane bănuite de contrabandă precum şi la un depozit de mărfuri.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2017-2018, cele 5 persoane bănuite de comiterea faptelor ar fi achiziţionat şi comercializat ţigări, în afara antrepozitului fiscal. Pentru valorificarea acestora pe pieţele statelor din Comunitatea Europeană, se pare că ţigaretele ar fi fost ascunse în interiorul unor piese de mobilier.

Cu ocazia perchezițiilor, poliţiştii au identificat 466.600 ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă precum şi suma de 77.400 lei despre care există suspiciunea că a fost obţinută în urma unor activităţi ilicite.

Anterior acestei acţiuni, în urma activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul dosarului penal aflat în instrumentare, poliţiştii au mai confiscat 288.000 ţigarete.

Urmează ca, în cursul zilei de azi, 24 februarie, două dintre persoanele vizate de anchetă să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

spot_img
%d