spot_img

ذات صلة

جمع

Detalii actualizate despre funeraliile lui Dumitru Babaioana

Anca Babaioana a prezentat noi informatii despre priveghiul si...

Noi detalii despre scandalul dintre ciobani

RefleqtMedia v-a prezentat ieri primele date despre un scandal...

El a murit in accidentul de aseara

Viata i-a fost curmata brusc, la 19 ani, dupa...

Un mort si 3 raniti, la Moldovenesti

Accidentul rutier de la Moldovenesti este mai grav decat...

Accident rutier la Moldovenești

Două autoturisme s-au ciocnit frontal, în urmă cu câteva...

Perchezitii la Turda – intocmea certificate false

La data de 28 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au efectuat 5 percheziție domiciliare, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (15 acte materiale) și înșelăciune.

Perchizițiile au fost derulate la domiciliile a 2 persoane fizice, precum și la sediile a 3 persoane juridice, respectiv o instituție publică, un centru pentru persoane vârstnice și un operator economic din municipiul Turda.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2023, o femeie, de 55 de ani, din Turda, funcționar în cadrul unei instituții, ar fi întocmit mai multe înscrisuri oficiale din domeniul de medicină, fără a avea acest drept, pe care le-ar fi remis unor persoane fizice și juridice.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, dar și alte bunuri de interes în cauză.

Cercetările au fost demarate de către Biroul de Investigații Criminale Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, în urma sesizării făcute de reprezentanții unei instituții publice din municipiul Turda.

În urma verificărilor efectuate, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj și cei ai Direcției de Sănătate Publică Cluj au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 27.000 de lei.

Pentru respectarea întregului cadru normativ care reglementează activitatea operatorilor economici, acțiunea a beneficiat sprijinul Biroului de Ordine Publică Turda, Secției 9 Poliție Rurală Turda, Serviciului Criminalistic, Serviciului Arme Exprozivi și Substanțe Periculoase, Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj-Detașamentul 4 Turda, Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj și Direcției de Sănătate Publică Cluj.

spot_imgspot_img