spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE OBȚINERE ILEGALĂ DE FONDURI

spot_img

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii continuă operațiunile pentru combaterea infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară.

Astfel, în cursul dimineții de azi, 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, alături de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară în județele Cluj și Sălaj, într-o cauză penală care vizează comiterea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2019 – 2020, mai multe persoane ar fi întocmit, semnat și avizat înscrisuri falsificate, cu scopul accesării în mod ilegal a unor finanțări din fonduri publice.

Prin aceste acțiuni, persoanele în cauză ar fi încasat sume pe nedrept, cauzând astfel un prejudiciu de 198.766,18 de lei.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

spot_img
spot_img
spot_img