fbpx
spot_img
HomeStiri din AlbaPercheziții la pădurarii de pe Valea Arieșului - prejudiciu de jumate de...

Percheziții la pădurarii de pe Valea Arieșului – prejudiciu de jumate de miliard

- Advertisement -

În această dimineaţă, poliţiştii din Alba efectuează 23 percheziţii la persoane bănuite că ar fi tăiat, fără drept, arbori din fondul forestier național, iar pentru acoperirea faptelor ar fi folosit avize de însoțire false. Prejudiciu a fost estimat la peste 48.000 de lei. 

 

La data de 21 decembrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, efectuează 23 percheziţii, toate în județul Alba, la persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual.

 

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada martie – septembrie 2020, o societate comercială din județul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept și ar fi sustras arbori, din speciile molid și brad, din fondul forestier naţional.

 

Pentru a da o aparență de legalitate transporturilor de material lemnos efectuate, reprezentanții societății ar fi întocmit, în fals, documente de însoțire sau ar fi întocmit documente de însoțire pe care erau menționate cantități de material lemnos mai mici decât cele transportate.

 

Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat și comercializat spre diverse societăți comerciale și persoane fizice.

 

Prejudiciul a fost estimat la 48.000 lei.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Sub efectul alcoolului, pe străzile din Turda

0
La data de 12.12.2018, în jurul orei 18:20, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Turda, Biroul Rutier, au depistat un bărbat de 55 ani, din...

ANUNȚ

Comentarii

%d bloggers like this: