Percheziții la defrișatorii ilegali

spot_imgspot_img

8 percheziţii domiciliare au fost efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii economice din judeţele Mureş şi Satu Mare, pentru documentarea unor infracţiuni de evaziune fiscală în domeniul silvic.

La data de 15.01.2018, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, cu sprijinul poliţiştilor din Satu Mare 8 percheziții domiciliare (6 pe raza judeţului Mureș și 2 pe raza judeţului Satu-Mare) la sediile unor societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul silvic.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că în perioada 2013-2014, o societate comercială, din judeţul Mureş, ar fi efectuat mai multe transporturi de material lemnos către diverși beneficiari, după care avizele de însoțire ar fi fost returnate emitentului și anulate sau refăcute pentru cantități inferioare celor livrate în realitate.

În urma perchezițiilor au fost identificate şi ridicate documente contabile, registre și avize de însoţire, în vederea probării activităţii infracţionale.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru comercializarea de aproximativ 660 mc de material lemnos, în valoare de 660.000 lei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

spot_img
%d