spot_img
spot_img

Percheziții DIICOT – duceau copii la cerșit și câștigau bani de pe ei!

spot_img

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de trafic de minori.

Astfel, la data de 16 noiembrie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea pentru 24 de ore a două persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii trafic de minori în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada iunie 2015 – aprilie 2022, persoanele bănuite ar fi exploatat prin obligarea la practicarea cerșetoriei 6 persoane vătămate minore, în prezent cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, ar fi speculat starea de vulnerabilitate și imposibilitatea de a se apăra a acestora, abuzând de poziția de autoritate exercitată în calitate de părinți.

În acest scop, persoanele bănuite ar fi transportat persoanele vătămate minore din localitatea de domiciliu, situată în județul Mureș, în municipiul Sibiu, unde le-ar fi obligat să apeleze la mila publicului, beneficiind de foloasele patrimoniale obținute în urma acestei activități.

În perioada 2015 – 2022, una dintre persoanele bănuite a fost sancționată în municipiul Sibiu de 165 de ori pentru apelarea în mod repetat la mila publicului, precum și pentru faptul că și-ar fi îndemnat copiii minori să apeleze la mila publicului.

De asemenea, cea de a doua persoană bănuită a fost sancționată de 30 de ori, în aceeași perioadă, pentru săvârșirea aceluiași tip de contravenții.

La data de 16 noiembrie 2022, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința bănuiților, fiind găsiți patru minori, cu vârste cuprinse între unu și 14 ani, aceștia fiind preluați de către D.G.A.S.P.C. Mureș.

Alți trei minori au fost preluați de autorități din luna octombrie 2022, după ce au fost găsiți singuri, lipsiți de ocrotire și neglijați, nereușindu-se identificarea niciunei persoane din familia extinsă care să își asume responsabilitatea îngrijirii lor.

În cursul zilei de astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a admis propunerea de arestare preventivă a celor două persoane, pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată și cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș și al reprezentanților D.G.A.S.P.C. Mureș.

Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Atentie la centralele de apartament! Un bloc de locuinte s-a facut tandari!

Un bloc de locuinte s-a facut praf, dupa ce...

TRANSPORT AGABARITIC ÎN ZONA TURDA RESTRICȚII DE TRAFIC

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Interlopul care a comandat ASASINAREA unui jurnalist – condamnat la 11 ani de pușcărie!

În sfârșit se face dreptate în România! Interlopul Lucian Boncu...

Deplasare cu stația mobilă a Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj, la Viișoara

O echipă de funcționari ai Direcției Județene de Evidență...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Cristian Matei – ganduri la final de an

Se încheie încă un an plin de provocări, un...

ATENȚIE, Șoferi! Cod galben de ceață în zona LUDUȘ

În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a remis...

Ziua Portilor deschise la Asociatia Autism Campia Turzii

Asociatia Autism Campia Turzii ne invita in lumea magica...
spot_img
spot_imgspot_img

La Campia Turzii s-a montat a doua baterie de pubele subterane

In contextul urgentarii masurilor necesare a fi implementate la nivel national pentru colectarea selectiva a deseurilor, administratia locala de la Campia Turzii se afla...

ALARMANT! Copii de doar 8 anișori conduc un ATV prin Turda

O cititoare a RefleqtMedia ne-a trimis o fotografie în care sunt prezentați 4 copii, în vârstă de doar 8 ani, care se dau pe...

Vezi cand va fi organizat Targul Cepei, la Mihai Viteazu

Devenit o traditie agro-gastronomica, Targul Cepei, organizat in comuna Mihai Viteazu, a devenit un brand al localitatii. Daca, in anii precedenti, evenimentul era organizat in...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: