spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Pentru eroii Câmpiei Turzii nu există luminație! Rușine parohiilor ortodoxe

Astăzi, 1 noiembrie 2021, se împlinesc 11 ani de la moartea a doi piloți din Câmpia Turzii. Este vorba despre Laurențiu Chiriță și Sorin Avram.

Ei bine, Laurențiu Chirilă este înmormântat în Cimitirul Eroilor din Câmpia Turzii, un cimitir care, an de an, este lăsat de izbeliște de parohiile ortodoxe.

În conformitate cu un contract de concesiune întocmit în perioada în care Ioan Vasinca era primar, Cimitirul Eroilor a fost concesionat către Parohiile 2, respectiv 3 Câmpia Turzii. Asta însemna că toate taxele privind locurile de veci se plătesc către cele două Parohii. O altă clauză a acelui contract OBLIGĂ PAROHIILE să curețe Cimitirul Eroilor.

Ei bine, dragi prieteni, după cum reiese din fotografia din debutul acestui articol, an de an, parohiile își bat –  efectiv – joc de memoria militarilor și a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă sau pentru salvarea proprietăților civile, așa cum a fost cazul mulților eroi aviatori din Câmpia Turzii.

Nu este prima dată când RefleqtMedia scrie pe acest subiect și, la drept vorbind, nu este ultima dată când vom avea motive să scriem … indolența fețelor bisericești este, pur și simplu, de neoprit.

spot_img
spot_img
spot_img