fbpx
spot_img
spot_img

Pensionarii militari din toată țara se revoltă împotriva Guvernului

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Prin intermediul unei scrisori deschise adresate ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, pensionarii militari din România își exprimă oprobriul vis-a-vis de atitudinea sfidătoare și anormală pe care Guvernul României o manifestă vis-a-vis de pensionarii din MApN și MI.

„Am apreciat schimbările care derivă practic din programul de guvernare, schimbări ce se vor benefice pentru societatea românească în general, și a românului de rând în particular, în spiritul justiției sociale, ca să parafrazăm sintagma din denumirea ministerului pe care-l conduceți. Dar ne intriga comportamentul dumneavoastră vis a vis de noi, pensionarii militari.

După ce, anul trecut, ați vituperat la adresa rezerviștilor militari (care din nu știm ce motive, devenisem cei mai răi!…), afirmând că avem pensii exagerate în timp ce majoritatea pensionarilor din sectorul public suferă, că dacă se mai continuă așa ar fi un dezastru pentru că recalcularea pensiilor militare în urma aplicării Legii 223/2015, art.59 și art.60, ar periclita bugetul Ministerului Apărării Naționale și poate cel consolidat, vă întrebăm, retoric, când se vor dubla pensiile civile (ale noastre rămânând pe loc) ce cote ar avea dezastrul? Sau este un dezastru calculat? Ați afirmat că pentru a opri hemoragia de bani dinspre îmbuibații pensionari militari, trebuie făcut de urgență ceva. Și ați făcut. Astfel, dumneavoastră, domnă ministru, încălcându-vă competențele profesionale, ați legiferat întrun domeniu în care nu aveți competențe, ați adoptat OUG 59 /2017 care nu numai că a mutilat Legea 223/2015 (de altfel identic a procedat și guvernul Cioloș, emițând OUG 57/2016, la fel de nocivă prin conținutul art.40), dar mai mult, întrun dispreț și cinism care frizează ura (parcă inspirat din regimul Băsescu), ați desființat nu numai actualizarea dar v-ați adus contribuția la înghețarea creșterii pensiilor militare sine die, plafonând-o prin OUG59/2017, modificând art.59 si art.60 din Legea 223/2015 și introducând un nou articol VII, pct. 2 și 3. Termenul de actualizare a căpătat o altă semantică, i-a luat locul termenul de indexare de la art.59 din Legea 223/2015, deja modificat.

Să induci în opinia publică ideea că există pensii militare de peste 10.000 sau 20-30.000 de lei, sume apocaliptice în condițiile în care un număr însemnat de pensionari militari au pensii în jurul valorii unui salariu minim pe economie, iar un procent foarte mic, valori până la 4.000 lei, nu este decât o crasă manipulare și dezinformare a societății civile, foarte sensibilă la astfel de date. De altfel oprobiul acesteia este atât de evident în cazul în care interacționăm cu aceasta, oprobiu la care dumneavoastră, ca reprezentant și comunicator al guvernului, ați pus “umărul”. Ne-ați pus întro postură total neavenită, care a creat premisele unei rupturi deosebit de nocivă, între categorii socio-profesionale, pe principiul “divide et impera”.

Grav este, doamna ministru, faptul că niciun factor de răspundere, om politic, ministrul apărării, șeful Statului Major al Apărării, nu au sesizat sau nu le-a păsat –probabil că altele au fost prioritățile lor – v-au lăsat să duceți această campanie imagologică, până când aceasta și-a făcut efectul. Nu-i așa, întro campanie proprie de imagine, categoria militarilor rezerviști este cea mai la îndemână victimă colectivă, pentru că posibilitățile acesteia de reacție sunt limitate!”, se arată în scrisoarea publicată pe site-ul pensionarilor militari.

Scrisoarea este semnată de doi colonei în rezervă, Col.(r) Munteanu Vasile
Col.(r) Nemulescu Victor.

sursa: https://scmdmedia.blogspot.com/2018/07/scrisoare-de-protest-rezervistilor.html?spref=fb

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: