26.8 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaPatru luni cu investiții în sănătate și educație la Turda

Patru luni cu investiții în sănătate și educație la Turda

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Din ianuarie 2019 și până acum, administrația locală de la Turda a alocat mai multe fonduri pentru investițiile din sănătate și educație decât a alocat în oricare mandat anterior.

Spitalul Muncipal Turda are acum un nou computer tomograf, această investiție, de aproximativ 250.000 de euro, reprezentând răspunsul administrației locale la nevoile medicale ale cetățenilor, o investiție care completează eforturile depuse în ultimii ani în vederea îmbunătățirii condițiilor de spitalizare, creșterii calității actului medical și facilitarea accesului pacienților la investigații și tratamente de ultimă generație.

În ultimii ani administrația locală a alocat fonduri semnificative Spitalului Municipal Turda, comparativ cu anul 2015, fondurile alocate de la bugetul local (bunuri/servicii și investiții) au crescut cu aprox. 700% ajungând în anul 2018 la aproape 2.500.000 de lei.

În perioada 2016 – 2018 au fost făcute numeroase schimbări, au fost realizate modernizări, s-a achiziționat aparatură de ultimă generație, iar 8 medici noi s-au alăturat echipei instituției medicale.

Pe de altă parte, în educație au fost alocate fonduri de ordinul milioanelor de lei pentru reabilitarea, dotarea și modernizarea școlilor.

Elevii din școlile turdene vor beneficia de condiţii moderne de învăţământ datorită investițiilor din fondurile accesate de administrația locală prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL)!✒️

Lucrările de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a unităţilor de învăţământ din Turda sunt în plină desfășurare! La Școala ,,Teodor Murășanu,, investițiile au o valoare de peste 2,6 milioane de lei și cuprind lucrări cum ar fi reabilitare termică 3 corpuri cladire – 2 corpuri de pe str. Dr.I.Ratiu și clădire str. G. Barițiu, înlocuire tâmplării exterioare, reabilitare acoperișuri, amenajări interioare și dotări.

Cu ajutorul acestor finanțări vor fi efectuate lucrări de reabilitare și modernizare, în vederea desfășurării în bune condiții a procesului educațional, în patru școli din municipiul Turda, după cum urmează:

Școala Gimnazială “Teodor Murășanu“ – Valoare: 2.660.514,70 lei; Școala Profesională Poiana – Valoare: 1.087.912,10 lei; Lucrări de reabilitare și modernizare la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu,,-
– Valoare: 810.960 lei; Liceul Teoretic ,,Liviu Rebreanu,, – Valoare: 3.384.950,20 lei

Și pentru că vorbim despre educație + sănătate, adică servicii sociale, nu putem să ignorăm proiectul-pilot pentru administrațiile locale din județul Cluj: „Școala Mobilă!”

Microbuzul „Școala mobilă” este o inovație în România, un atelier școlar mobil, iar instrumentele educaționale care se vor desfășura prin intermediul acestuia vor contribui la reducerea abandonului școlar timpuriu, școala fiind astfel mai aproape de comunitățile defavorizate. Beneficiarii direcți ai acțiunilor cu „Școala Mobilă” sunt 160 de copii antepreșcolari și preșcolari însoțiți de mamele/tutorii lor și 120 elevi de gimnaziu aflați în risc educațional, implicați în activități de recuperare școlară și dezvoltare de abilități sociale prin mentorat.

Toate acestea au fost posibile grație eforturilor depuse de primarul municipiului, Cristian Matei, împreună cu echipa din subordinea sa.

Vorbim despre oameni cu suflet, oameni care și-au dedicat mare parte a activității lor strict în folosul cetățeanului.

Așa că, odată aprobat bugetul Turzii nu putem decât să așteptăm veștile pe care administrația locală condusă de Cristian Matei ni le va da, despre asfaltări, modernizări, investiții, special pentru bunăstarea turdenilor!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: