fbpx
spot_img
spot_img

Parcul Zoo Turda – un proiect care se cere și mai grandios

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Obținerea, de către administrația locală a Municipiului Turda, a unui nou termen de finalizare a lucrărilor de la Parcul Zoo Turda a reprezentat o gură de oxigen, prin intermediul căreia municipiul nu a fost forțat să returneze fondurile obținute de la Ministerul Mediului pentru acest proiect.

Acesta este doar primul hop trecut de Primăria Turda în calea repunerii în funcțiune a turismului zoologic.

Acum, având în vedere că termenul de finalizare a fost devansat până prin 2020, este nevoie ca echipa primarului să caute și să găsească fonduri pentru finalizarea proiectului.

Sursele extrabugetare (bugetul de stat/fonduri europene) ar putea fi o variantă viabilă, însă la fel de viabilă ar fi și un parteneriat public-privat, prin care administrația locală să creeze o societate comercială care să administreze Parcul Zoo.

Astfel s-ar atrage parteneri, care ar putea asigura finanțarea, însă … ce urmează după?

După ce lucrările vor fi finalizate, Turda are mare nevoie să gândească un proiect prin care turiștii care, în prezent, se duc la Târgu Mureș, Sibiu sau Brașov, să vină la Turda, iar aici apare principiul competitivității pe piața de marketing.

Da, tigrii, lei, maimuțe, toate ar fi bune pentru Parcul Zoo, dar administrația are nevoie de ceva ce alte orașe din România nu au, animale rare, animale care nu prea pot fi văzute pe teritoriul țării noastre.

Vorbim de rinoceri, hipopotami, specii de păsări rare și, eventual, un elefant care nu se bălăngăne toată ziua, mimând schizofrenia, precum cei de la Târgu Mureș.

La toate acestea, dacă adăugăm un Parc Aventura, în vecinătatea Parcului Zoo, cu tiroliană, cu cățărări și alte aspecte, care să atragă copiii și adulții, deopotrivă, s-ar putea ca Parcul să devină viabil și vandabil, iar oamenii chiar să vină.

Nu știm ce planuri are Cristian Matei în acest sens, însă dacă planurile primarului turdean coincid cu intuițiile noastre, iar animale rare chiar vor putea fi văzute la Turda, atunci turismul local ar exploda, efectiv.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: