spot_img
spot_img

Parcul Industrial Tetarom V – între „studiu de prefezabilitate” și „aviz favorabil elaborarii PUZ” – vrăjeală cu cuvinte mari

spot_img

În toamna anului 2016, o adevărată echipă de la Consiliul Județean Cluj și de la Societatea Tetarom a poposit la Câmpia Turzii pentru a prezenta, în fața mass-media locală un „studiu de prefezabilitate” aferent edificării Parcului Industrial Tetarom V de la Luna.

De la acel moment și până astăzi au trecut doi ani în care nu s-a făcut, fizic, NIMIC … totul rezumându-se la documente, povești, conferințe de presă, auto-laudațio și vrăjeală ieftină.

Aceeași vrăjeală a fost continuată ieri, prin intermediul unui comunicat de presă emis de Consiliul Județean Cluj, publicat de presa locală și promovat de primarul de la Câmpia Turzii.

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a aprobat emiterea avizului de oportunitate favorabil în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aferent introducerii în intravilan a imobilului-teren pe care va fi edificat viitorul Parc Industrial TETAROM V.

„Construirea celui de-al cincilea parc industrial Tetarom va avea un efect semnificativ, direct și imediat asupra dezvoltării părții de sud a județului, care va beneficia astfel de noi locuri de muncă stabile și bine-plătite. Ne dorim ca dezvoltarea economică și socială a județului să se realizeze într-o manieră echilibrată și sustenabilă, motiv pentru care vom face tot ceea ce ține de noi pentru a atragere cât mai mulți investitori în viitorul parc industrial Tetarom V”, a declarat domnul președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

se arăta în acel comunicat de presă.

Realitatea, defapt, este cu totul alta.

În primul rând, Tetarom trebuie să rezolve problemele de la Parcul Industrial Tetarom I, unde pământul se surpă și pot muri oameni.

Apoi, trebuie rezolvat Tetarom IV, din Feleacul, unde au început lucrările – dar bat pasul pe loc.

Ulterior, trebuie aprobat studiul de fezabilitate pentru Tetarom V, iar ca să se aprobe acel studiu trebuie să fie alocați bani.

Reîntorcându-ne la PUZ-ul cu care se laudă Tișe, pentru elaborarea unui PUZ trebuie obținute cel puțin 25 de avize (DSP, DSV, Apele Române, CNAIR, DRDP, ISU, IPJ, MApN, Gaz, TransGaz, Electrica, TransElectrica, Telekom etc), iar pentru obținerea acestora e nevoie de cel puțin 60-90 de zile.

Prin urmare, vorbim despre încă cel puțin 3 luni în care nu se va face NICIO LUCRARE FIZICĂ pentru realizarea Parcului Industrial Tetarom V.

RefleqtMedia s-a hazardat încă din martie și a spus că lucrările NU VOR DEBUTA ÎN ACEST AN, iar acum mai dăm un prognostic sumbru … vom ajunge cel puțin în iulie 2019 și nu va fi săpată nici măcar o groapă pe acea locație.

Ne dorim să fim contraziși și suntem dispuși să ne cerem scuze în mod public!

spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

70 de ani de învățământ teologic preuniversitar, marcați la Cluj

În ziua de pomenire a Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina,...

Iată motoarele de căutare pe care Google nu vrea să le găsești

Google este atât de puternic încât „ascunde” alte sisteme...

GROAZNIC Bărbat de 70 de ani, călcat de mașină

La data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Un clujean a rămas interzis când a văzut cât costă o porție de Carbonara, la VAMA VECHE

Dragoș Vana, clujeanul care, din 2020 încoace, ne ține...

Braconaj pe Valea Arieșului

Poliţiştii specializați în protejarea fondului cinegetic au reţinut doi...

Două coduri galbene pentru județele Cluj și Mureș

Astăzi și mâine sunt în vigoare două coduri galbene...

Ei sunt sportivii care fac cinste Colegiului National “Mihai Viteazu” Turda

Elevi care fac cinste Colegiului! ❤️ Gheți Antonia, legitimată la...
spot_img
spot_imgspot_img

O mamă din județul Mureş îşi caută cu disperare fiul

Un tânăr în vârstă de 32 de ani, din județul Mureş, este de negăsit de aproape o lună de zile. Daniel Popa este...

Accident pe A3 – un bărbat rănit, manifesta convulsii

În această dimineață, pompierii clujeni au intervenit pe A3 Gilău - Turda, pentru a acorda asistență unui șofer, care prezenta semne de CONVULSII. Bărbatul fusese...

Prima zi a Festivalului Verde la Turda

Astăzi a fost despre mânuțe dibace care și-au amenajat grădina de relaxare din curtea școlii sau a grădiniței sustenabil, cu materiale reciclabile.   La amenajarea grădinii...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: