spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Papagalii ăștia nu sunt activiști civici, cum nu sunt eu ayatolah!

Am încercat să trec cu vederea rahatul ăsta, pe care unii îl consideră poveste senzațională și am încercat să ignor toată povestea cu Maria și Marian Saioc, cei doi telefoniști filmatori care fac senzație „pă facebook” intrând ca niște demenți în instituții publice și sfădindu-se cu oricine îi ascultă.

Voiam să-i ignor deoarece ei asta caută: ATENȚIE, dar când am văzut câtă lume le dă atenție, câți îi laudă și mai ales câți ne atacă pe noi, jurnaliștii, că suntem pupincuriștii lui Matei și-ai lui Lojigan pentru că nu difuzăm asemenea hahalere pe site-urile noastre, am decis să spun lucrurilor pe nume.

Băi fraților – „pe când se întâmpla basmele, oamenii-au inventat legile” – vorba unei opere celebre :), dar acum se pare că unii IGNORĂ legile și se substituie instituțiilor. Așa e și cu acești doi filmatori telefoniști, un fel de Bonnie și Clyde al dezinformării publice.

În orice țară normală, una de-aia ca afară, spre care tind toți „reziștii”, dacă ai bănuiala rezonabilă că Dorin Lojigan sau Cristian Matei sau Grigore Pandele sunt corupți, dai o fugă până la DNA și le zici „nene procuroare, eu cred că…”

Nu, nene, la noi – un dudui și o duduie, care parc-ar fuma cuie, s-apucară într-o doară, să facă pe net – gargară! Adică ne ducem peste primari, îi hărțuim, ne substituim „presei, care este vândută și coruptă și nenorocită” și vezi-doamne, încercăm noi să facem pe activiștii civici. Pentru ce mama dracului de cauză luptați voi, Maria și Marian Saioc, când voi nu publicați decât SCANDALURI.

Asta e problema: că suntem prea toleranți cu „rebelii fără cauză, fără carte de muncă și fără efect” și, ca să nu zică lumea că suntem dictatori și brute, nu le ardem câte-una peste fățău, ca să le treacă dorul de democrație!

Vrei să pedepsești un primar? NU-L MAI VOTA! FĂ ANTI-CAMPANIE! FĂ ORICE ALTCEVA VREI, DAR RESPECTĂ LEGEA! Or ăștia doi filmatori telefoniști numai legea nu au respectat-o! Apoi s-au apucat să posteze pe net că „doamne, ne-au bătut, ne-au luat cu forța, ne-au și ne-au” … păi ce-ați vrea bre? Dacă de bună voie nu știți?

Pe de altă parte, comunicarea se face SCRIS și VERBAL! Astfel că, dacă o instituție nu îți răspunde verbal, fă – nene – o cerere scrisă, întemeiată ori pe legea privind liberul acces la informațiile de interes public, ori pe legea petițiilor!

Dar nu … ăștia preferă scandalul! Nu lege, nu moralitate, nu democrație… SCANDAL! Plus că mai sunt unii care până mai ieri erau liberali, iar acum îi susțin pe anarhiști, spunându-ne că e „audit public” și că se poartă în America și că democrația și socialismul sunt învechite…

Trageți voi concluziile!

spot_img
spot_img
spot_img