fbpx
HomeCOVID-NEWSPanică la Câmpia Turzii și Dej dintr-o eroare de sistem
spot_img
spot_img

Panică la Câmpia Turzii și Dej dintr-o eroare de sistem

- Publicitate -
spot_img

Preț de aproximativ 30 de minute, cetățenii din Câmpia Turzii și Dej au crezut că trăiesc într-un adevărat coșmar.

Asta, deoarece pe site-ul DSP Cluj, la capitolul „Incidență COVID-19”, au apărut o serie de cifre incredibile.

La Câmpia Turzii, dintr-o eroare de sistem, rata de incidență de astăzi era trecută drept 2.17/1000 de locuitori, cu 68 de cazuri active. Cifra era incredibilă, în condițiile în care ieri erau doar 23 de cazuri active de COVID-19.

La Dej situația a fost și mai „faină”. La ora 10:30, pe site-ul DSP-ului, rata de incidență din Dej era de … 7/1000 de locuitori, cu câteva sute de cazuri active.

Ulterior, situația s-a normalizat, Câmpia Turzii având 0.84/1000 de locuitori, Turda – 1.08, iar Dej – 0.47/1000 de locuitori.

RefleqtMedia a solicitat un punct de vedere doamnei subprefect, Irina Munteanu, în legătură cu situația creată.

„Din câte se pare, această greșeală s-a produs din cauza felului în care se descarcă datele din statisticile naționale către DSP Cluj. Ulterior, s-a normalizat. Tocmai de aceea este bine ca cetățenii să aibă răbdare și, întotdeauna, să se informeze doar din surse oficiale.”, a spus Irina Munteanu – coordonatorul județean al campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Pe această cale, RefleqtMedia lansează un apel către cititori: În fiecare zi, pentru a fi siguri că informațiile pe care le citiți sunt cele veridice, consultați site-ul DSP Cluj după ora 12:00 . De la ora 10:30 și până la 12:00 pot apărea astfel de erori de sistem, care vă pot induce în eroare, creând o panică nejustificată!

Pe de altă parte, având în vedere faptul că peste 40% din populația Municipiului Câmpia Turzii a primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19, șansele unei rate de incidență a infectărilor de peste 3/1000 de locuitori sunt, practic, nule.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,916FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -
spot_img

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: