spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Ovidiu Bucur: „Totuși, dragi părinți, de ce vă omorâți copiii?”

spot_img

Diferența dintre un părinte bun și un părinte prost este dată de felul în care alege să abordeze relația cu propriul copil. Astfel, pornind de la o dorință de a-i oferi copilului acele facilități care să-i propulseze încrederea în sine spre ionosferă, părinții se pot trezi că au creat monștri.

„Vreau ca băiatul/fata meu/mea să aibă ceea ce eu n-am avut” – ăsta este primul citat către veșnică pomenire sau către un pat de spital pe care zace un trup aproape inert, conectat la aparate, cu tuburi de dren și de ventilație ieșind din el.

Toate pornesc de la vârstele fragede, atunci când dacă odrasla voastră vrea o jucărie, pentru că și „Gigel de la grădi” o are, voi vă dați de ceasul morții să o cumpărați. Astfel, copilul uită că există anumite limite de bun simț, pe care ar trebui să le respecte, la fel cum uitați și voi. Voi sunteți copiii săraci de-acum douăzeci, treizeci de ani care ați fost privați de anumite bucurii ale copilăriei și vreți să trăiți prin mintea copiilor voștri acele bucurii de care ați fost privați.

Asta nu se cheamă „parenting” de calitate, ci se cheamă iresponsabilitate crasă.

În ultimele șase luni am auzit cel puțin șase cazuri de copii de 19-20 de ani care au rulat cu viteză înfiorătoare și s-au făcut zob, din pricina faptului că aveau sub control o mașină mult mai puternică față de ce puteau ei controla.

Din păcate voi, dragi părinți, vă omorâți copiii cu bună știință, cumpărându-le monștri pe roți când ei nu sunt în stare să-și gestioneze viața, responsabilitățile, prioritățile și când cel mai bun prieten al lor este „basul și cu toba mare + Jagermeister”.

Înainte să cumpărați o mașină beton pentru copilul vostru, ar trebui să-l urmăriți cu o mașină „mai slăbuță” pentru a vedea cum sunt în stare acești copii să transforme un Volkswagen Polo într-un adevărat bolid.

Voi nu realizați că odraslele voastre au crescut cu Need for Speed și cu Fast and Furious, iar asta e grav.

„Vreau ca el/ea să aibă ceea ce eu n-am avut” – hmmm, de ce mi se pare mie că faptul că n-ai avut nu te-a schilodit emoțional? Ai un job bine plătit, ai o familie frumoasă, ai dat naștere la niște copii frumoși … de ce vrei să-i omori?

Gândiți înainte să vă lăsați purtați de prostii emoționale. Voi nu trebuie să fiți nici călăii copiilor voștri și nici ăia care le laudă nebuniile … voi sunteți părinți / mentori / oamenii care trebuie să-i formeze ca pe niște membri funcționali ai societății.

Va urma…

Semnează,
Ovidiu Adrian Bucur

spot_img
spot_img
spot_img