fbpx
spot_img
HomeCOVID-NEWSOvidiu Bucur: „Haideți să vorbim despre moarte!”

Ovidiu Bucur: „Haideți să vorbim despre moarte!”

- Advertisement -

Deși astăzi îmi propusesem să fac total altceva și să fiu puțin mai inactiv în ceea ce privește articolele publicate … nu pot să mă abțin să nu vorbesc clar, public, tranșant, despre cel mai nou „babau” psihologic – CELEBRA TULPINĂ DELTA.

Ia uite titlu de articol: CÂT DE PERICULOASĂ E TULPINA DELTA A VIRUSULUI SARS-COV-2? VALERIU GHIORGHIȚĂ A FĂCUT ANUNȚUL

Ia uite explicație de COLONEL, șeful campaniei de vaccinare anti-COVID-19: După cel puțin o doză de vaccin se reduce transmiterea cu 30 până la 50%. Deci cineva infectat după prima doză de vaccin are cu 50% mai puțin risc să transmită boala. Fără a crește numărul de persoane vaccinate, va fi foarte greu să evităm mai târziu o creștere a numărului de cazuri. Vaccinându-ne, suntem în siguranță și în fața acestei variante Delta.

Și ce este cel mai important, indiferent de varianta virală, în speță acum e Delta, care pare cea mai adaptată dintre toate, în sensul în care are o contagiozitate crescută, este de două ori mai contagioasă comparativ cu tulpina inițială.

O altă caracteristică este de a scăpa parțial de sub efectul protector al anticorpilor neutralizanți, care sunt dobândiți prin trecerea prin boală. O persoană care a făcut boala are anticorpi o perioadă de 3, 6, 8 luni și scade riscul de reinfecție.

Această variantă Delta reduce activitatea neutralizantă a anticorpilor obținuți prin trecere prin boala naturală cu 20 până la 50%. Ca atare, un om care a trecut printr-o infecție cu o altă variantă, are un risc de până la 50% să se reinfecteze cu această variantă Delta. Asta, în lipsa vaccinului.

Această variantă Delta, prin toate mutațiile pe care le are la nivelul proteinei Spike, reduce și activitatea neutralizantă a anticorpilor care rezultă din vaccinare. Însă, comparativ cu ce se întâmplă la anticorpii obținuți prin trecerea prin boală, această reducere este mai scăzută.

Este de 3 ori mai redusă în cazul vaccinurilor bazate pe ARN mesager, pentru anticorpii pe care îi obținem prin vaccinare. Comparativ cu anticorpii care rezultă din trecerea prin boală, unde în cazul variantei Delta este de aproape șase ori mai redusă activitatea neutralizantă a anticorpilor. Deci, este clar, riscul să te reinfectezi este mult mai mare.

Deci, practic, dacă titlul articolului ne determina să ne gândim la: rată de mortalitate, efecte secundare, sechele pe termen lung, simptomatologie etc … explicațiile COLONELULUI, VALERIU GHEORGHIȚĂ ne determină să gândim doar la: „VACCINAȚI-VĂ! Nu avem nici o explicație logică, dar VACCINAȚI-VĂ!”

Ei bine, pentru că Valeruț nu ne spune cât de periculoasă este tulpina Delta, haideți să ne uităm pe statistici.

MONDIAL: 185,893,223 de cazuri / 4,018,910 de morți – 2.4% rată de mortalitate GRIPA ARE 3.5 RATĂ DE MORTALITATE, EBOLA ARE 90% RATĂ DE MORTALITATE, SIDA are 4.7% rată de deces.

India – mama tulpinei Delta, cu care ne tot sperie cretinii ăștia: 30,709,557 de cazuri / 405,057 de morți, rată de mortalitate 1,31899% BĂ, UNU VIRGULĂ TREI UNU OPT NOUĂ NOUĂ … ca să v-o dau cu 5 zecimale!

Și-atunci … de ce mama dracului tot speriați lumea, handicapaților, cu tulpina delta a unui virus care provoacă o mortalitate de 2%? De ce mama dracului ne dați cu tulpina delta în cap până ne vine rău?

Să ne spună Valeruț Gheorghiță CÂȚI dintre românii secvențiați genomic cu tulpina Delta au murit! Atunci veți înțelege mai multe!

#NUMĂVACCINEZ 

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Soc in PSD Cluj – Horia Nasra a fost debarcat –...

0
Viorica Dancila TAIE in carne vie. Cu doar doua luni inainte de alegerile prezidentiale, Dancila l-a demis pe Horia Nasra. Noul presedinte este jurnalistul, Liviu Alexa. "Doamna...

L-ați văzut?

Comentarii

%d bloggers like this: