20 C
Turda
Wednesday, September 14, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIOvidiu Bucur: „Despre jurnaliști plătiți de partide și despre mass-media noii securități!”

Ovidiu Bucur: „Despre jurnaliști plătiți de partide și despre mass-media noii securități!”

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Este final de an și, în mod normal, ar trebui să mă ocup de lucruri mult mai pozitive, mai frumoase și mai luminoase, decât să mă uit la ce lături varsă unii și alții pe rețelele de socializare, însă dacă așa e cântecu, așa jucăm.

Alaltăieri, cel mai bun jurnalist al județului Cluj, Liviu Alexa, a făcut o analiză simplă dar cuprinzătoare despre cum sifonează multinaționalele profitul către firmele-mamă din străinătate și cum colectarea impozitelor de către statul român are de suferit.

Practic, la nivel de Uniune Europeană, România stă cel mai prost cu colectarea impozitului pe profit, noi scoțând doar 30% din PIB, în timp ce cei mai penali dintre europeni, bulgarii, colectează 38%.

Îmi spunea un prieten că diferența aceea de 8% ar însemna 12 miliarde de euro ANUAL, cu 12 miliarde de euro faci multe, dacă vrei să faci.


Campionii Romaniei la business (aia care-s linsi in fund in topurile Forbes sau topurile ZF) fac “bine” doar doua lucruri, absolut nesimtite, in Romania: 
 
1) declara profituri mici
2) platesc sume absolut ridicole pentru profiturile mici declarate, caci profiturile astea tot lor le raman, noi discutam de 16 la suta din ce se declara, asta e oglinda profitului declarat, asta intra Statului Roman in buzunare
 
Asadar, Dragnea NU minte in aceasta privinta. Si o voi demonstra oricati scuipati o sa imi iau.

a scris Liviu Alexa în articolul său.

Articolul este unul lung, în care demonstrează cum se jăpcălește statul român de bani veniți tot din buzunarele românilor și ieri, când prietenul meu mi-a spus de articol, eram reticent dacă să-l citesc au ba.

Abia azi am hotărât să-l citesc, când mi-am dat seama cât căcat se mănâncă în presa națională.


– ANAF nu are capacitatea profesionala sa mearga in control la Top 100 pe actiuni de amploare. Am prieteni ce conduc ca CEO multinationale din Top 100 si rad de ANAF, caci in momentul in care, sa zicem, s-ar gasi 5 curajosi sa vina in multinationala X, ar da de o grupare bine consolidata de experti contabili si “consultanti” din BIG FOUR, adica din firmele de audit PricewaterhouseCoopers, Deloitte Touche Tohmatsu, Ernst & Young si KPMG – care ii “impacheteaza” pe functionarii ANAF cat ai zice “Home Alone 2”. Nivelul de expertiza al functionarilor ANAF este infim fata de expertiza profesionala a auditorilor din multinationale si, fara sa vreau sa jignesc, chiar daca ar fi in echipa unul foarte bun profesional, prezenta sa este tot infima in fata a 6 experti din partea KPMG care au “parfumat” cifrele in bilanturi ce cuprind analiza si contabilizarea a sute de mii de facturi si bonuri Kaufland, ca sa dam un exemplu. 

mai zice Alexa și tot el zice că…


In ultimii 10 ani, Kaufland a avut peste 70 de miliarde de lei cifra cumulata de afaceri. Adica peste 15 miliarde de euro. Si a declarat putin peste 3,5 miliarde lei profit. Adica taranie cu discount. Adica nici macar 800 de milioane de euro.

La nici 12 ore de la articolul devastator prezentat de Liviu Alexa pe Ziar de Cluj, a apărut și replica.

Fiindcă-l urmăresc, am văzut că Bob Rădulescu a dat share aseară târziu la un articol de pe newsweek.ro, ceva site apărut, ca g4media, recorder și alte struțo-cămile jurnalistice, ca ciupercile după ploaie și total anti-PSD.

a fost postarea lui Bob .

În articolul respectiv, Liviu Alexa este spoit drept unul dintre jurnaliștii plătiți de PSD ca să scrie la comandă.


Liviu Alexa este jurnalist clujean și deține „Ziar de Cluj”, dar și NCN TV. Se mândrește că la NCN TV lucrează Răzvan Dumitrescu, jurnalistul Antenei 3. Ultima „lovitură de presă” a lui Alexa a fost să „demonstreze” că Liviu Dragnea a avut dreptate când a spus, recent, că multinaționalele nu-și declară profitul în România. Alexa este foarte apropiat de Vasile Dîncu.

au scris cei de la NewsWeek.

După articolul de pe newsweek a venit și replica lui Alexa, care vorbește despre jurnaliștii care formează mass-media noii securități.

Iar acum eu, jurnalist local, din Câmpia Turzii, cu 10 ani de experiență, care nu am nici puterea și nici influența mass-mediei naționale precum NCN, G4Media sau Recorder stau și mă întreb: când s-a transformat mass-media românească din instrument de informare publică, în armă politică?

Cum dracu să mai aibă încredere cititorul de presă din România în noi când ne vede ca făcând parte fie dintre cei plătiți de partid ca să tacă, fie din cei plătiți de Soros sau alte interese obscure ca să latre a prost?

Păi am ajuns să trăim într-o realitate în care mass-media românească este împărțită în două baricade, dintre care niciuna nu-i independentă, iar asta este nu grav, ci demolator la adresa ideii de democrație pe care o avem în fanteziile noastre cele mai utopice.

Nicăieri, în țările civilizate, nu există o asemenea dezbinare precum în societatea românească, în care s-a ajuns la o mentalitate de genul „cine-i cu noi, e împotriva noastră”.

Partea cea mai proastă este că TOȚI AU DREPTATE, și Alexa are dreptate când scrie despre devalizarea statului român, și Recorder sau Rise Project au dreptate când scriu despre afacerile de la Tel Drum, iar totul se datorează faptului că trăim într-un stat defect, infect, mânjit, murdar și incapabil să se autogesioneze.

Din nefericire, ajung să le dau dreptate ungurilor care, la Convenția de Pace de la Paris, care a succedat primul război mondial, au spus despre poporul nostru că suntem o rasă inferioară, incapabilă să se autoguverneze.

Păi înainte să aruncați cu noroi și cu căcat într-un jurnalist care scrie un articol, gândiți-vă, stimați comentaci, că nu plătiți nici măcar o lețcaie pentru acel articol și că singura noastră sursă de venit este publicitatea.

Oare Bob Rădulescu, care strigă „slugile!” din toți bojocii lui de comentac habarnist, ar da vreun euro/săptămână să citească vreun articol real, venit de la jurnaliști care nu se tem să spună TOATE FEȚELE ADEVĂRULUI?

Revenind mai către Câmpia Turzii și Turda, oare Tudor Bunea sau Dan Bradu sau Marian Lechințan sau chiar Sorin Beldean, ăștia care-și bat joc de presă în stil mare, ar plăti vreodată abonament lunar ca să țină un ziar independent?

Problema este că VREȚI PRESĂ INDEPENDENTĂ, dar nu sunteți dispuși să faceți NIMIC pentru a o avea!

Problema este că VĂ PLACE CA PRESA SĂ FIE DEZBINATĂ, pentru ca voi să stați cu p&&& în mână și să faceți trolling din fața tastaturii.

Problema este că SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ ESTE DEZBINATĂ, DAR AMBELE TABERE SPUN ADEVĂRUL DESPRE CEALALTĂ, iar tu – cetitoriule de presă – ești prea absent pentru a lua atitudine.

România, încet dar sigur, moare … și e numai vina noastră!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: