spot_img
spot_img

Ovidiu Bucur: „Dați acest guvern jos, ACUM!”

spot_img

A trecut atât de mult timp de când am scris un editorial legat de activitatea politicului și administrației naționale, însă simt că-mi explodează creierii.

Ceea ce gândesc și simt acum transcende orice lucru legat de politică, focusându-se strict pe interesul național, pe binele conaționalilor mei și pe incompetența crasă și lipsită de scrupule de care dă dovadă Guvernul României.

Această șleahtă de slugi pupincuriste, ajunse în funcțiile din Guvern doar pentru „darul divin” de a-l sluji pe marele președinte de partid își bate joc, în fiecare secundă, de noi – ca popor – indiferent de afinitățile politice pe care le-am avea.

Recent, Guvernul Dăncilă a tras pe linie moartă Spitalele Regionale de Urgență, care ar fi trebuit să fie construite la Cluj Napoca, Iași și Craiova.

“Documentaţia tehnică care înseamnă studiu de fezabilitate, proiect tehnic, proiect de execuţie, design, maparea serviciilor este în cuantum de 120 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale. (…) Costul construcţiei şi al dotării fiecărui spital în parte ne duce la o medie de 400 de milioane de euro per spital. Şi atunci, având în vedere alocarea financiară din fonduri europene, pe actuala perioadă de programare, pentru cele trei spitale regionale de 150 de milioane de euro contribuţie UE şi 150 de milioane de euro contribuţia României, am decis etapizarea construcţiei acestor spitale în sensul că din actuala perioadă de programare să plătim documentaţia tehnică, tot pachetul de pregătire pentru construcţia spitalelor, având în vedere perioada de timp care se întinde undeva până la jumătatea anului 2020 cu pregătirea acestor construcţii de spitale, am luat în calcul etapizarea şi pentru perioada următoare de programare care începe imediat în anul 2021″, a declarat marți Rovana Plumb, citată de Agerpres.

Deci, cele trei spitale regionale de urgență vor fi trase pe linie moartă. Se va plăti documentația tehnică – o lăbăreală din care câștigă bani firmele de casă, apoi în exercițiul bugetar 2021-2016 se vor demara procedura efectivă privind construirea acestora.

Cum dracu să faci așa ceva, în condițiile în care România prezintă unul dintre cele mai slabe sisteme medicale din Uniunea Europeană? Oare suntem atât de orbi, ca nație, încât nu vedem că această șleahtă de pupincuriști nu sunt capabili să gândească și să acționeze?

Etapizează spitalele regionale, construiesc autostrada Brașov-Comarnic în sistem de parteneriat public privat, ceea ce va însemna o potențială taxă de autostradă de 128 de lei, iar acum vine cea mai tare bombă.

„Un proiect de ordonanţă de urgenţă privind prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea unor acte normative amână acordarea cupoanelor sociale de 500 euro pentru nou-născuţi până la finalul anului 2020.

În susţinerea propunerii, Executivul invocă posibilitatea ca plata acestor ajutoare să ducă la depăşirea deficitului bugetar asumat, având în vedere că 1,7 milioane de copii ar urma să primească această sumă, impactul bugetar fiind de 4 miliarde de lei.

„Având în vedere imposibilitatea susţinerii financiare a masurilor prevăzute de art. 27 alin.(6) şi art. 361 alin. (3) lit. e) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în special în privinţa sprijinului de 500 euro care ar trebui acordat tuturor copiilor născuţi începând cu data intrării în vigoare a legii, ceea ce ar însemna plata dreptului pentru aproximativ 1,7 milioane copii născuţi în această perioadă, pentru implementarea acestei măsuri fiind necesari aproximativ 4 miliarde lei şi ţinând cont de necesitatea aprobării bugetului de stat pentru anul 2019 şi încadrarea în limitele de deficit bugetar asumate, se impune şi pentru aceste măsuri, prorogarea termenului de aplicare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului obţinut de Hotnews.ro.

Prorogarea termenului de aplicare atât a Legii nr.196/2016, cât şi a măsurilor prevăzute de art. 27 alin.(6) şi art. 361 alin. (3) lit. e) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 este necesar a fi efectuată înainte de aprobarea legii bugetare anuale, astfel încât fundamentarea bugetului să fie realizată pe baza actelor normative aprobate, conform Legii responsabilităţii fiscal-bugetare nr.69/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.” – asta scrie adevărul.ro astăzi.

Păi într-o țară care are deficit de natalitate, tu tai fondurile pentru nou-născuți, dar CREȘTI SALARIILE ȘI PENSIILE SPECIALE, CREȘTI CHELTUIELILE DE PROTOCOL ȘI CREȘTI CHELTUIELILE, ÎN GENERAL, CU BUGETARII?

Cât de incompetent poate să fie acest guvern și ce mai așteaptă adevărații politicieni (dacă mai există acest termen) până o vor da jos pe Veorica, cu toți retardații de pe lângă ea?

Citiți bine și băgați la cap, stimați politicieni – în special membri ai Parlamentului, acest guvern trebuie să plece, altfel țara se duce direct în budă, iar voi veți fi singurii vinovați!

Faptul că ați crescut salariul minim brut și că ați votat Autostrada Unirii nu vă absolvă cu nimic de vina pe care o aveți dacă această jigodie de guvern rămâne în funcție!

ALDE s-a rupt de PSD, dar nu s-a rupt de PSD, ci doar de partea din PSD care-l suge (încă) pe Dragnea și doar un idiot ar refuza să vadă acest lucru. Știu că în politică se practică strategia spălării pe mâini, iar această țară are nevoie de această strategie până nu este prea târziu.

Mă adresez parlamentarilor din toate partidele, dar în special celor din județele Cluj – Mureș – Alba. Dați acest guvern jos ACUM, pentru că nu se mai poate!

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Tânăra din Turda care cere bani la bărbați, lovește din nou!

UPDATE: TANARA SE APARA SI SPUNE CA ESTE VICTIMA...

Aproape 1700 de cazuri COVID-19 în județul Cluj

✅ SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ 🔴 Efective angrenate...

Un nou spital Covid-19 la Cluj Napoca

În condițiile în care cele 3 spitale Covid-19 sunt...

Iosif Bândulă – BATJOCORIT DE FEDERAȚIA DE BOX! Iată dovada!

Federația Română de Box a luat decizia de a...

Anunt – in atentia apicultorilor din comuna Tureni

ANUNȚ-în atenția crescătorilor de albine de pe raza comunei...
spot_img
spot_imgspot_img

Scandal la Banca Transilvania Câmpia Turzii – un client acuză!

Un client al Băncii Transilvania s-a simțit nedreptățit de atitudinea angajatelor filialei din Câmpia Turzii a unității bancare, astfel că și-a vărsat năduful pe...

Idei nebune, debitate de Dreapta Liberală – au în plan PRIVATIZAREA FACULTĂȚILOR

Adept al capitalismului sever, Viorel Cataramă, președintele partidului Dreapta Liberală, a transmis membrilor de partid rezultatul unui sondaj de opinie pe care l-a comandat...

Vezi când se deschide autostrada dintre Iernut și Recea

Drumul de la Câmpia Turzii către Târgu Mureș va fi mai rapid, începând cu acest week-end, când este preconizată a fi deschisă circulației publice...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: