Ovidiu Bucur: „Am testat închirierile de mașini din Câmpia Turzii și sunt dezamăgit”

spot_imgspot_img

Cel puțin de una dintre firme, așa că lecturați în continuare să vedeți despre ce este vorba!

Bunăoară, în Câmpia Turzii există două societăți comerciale care închiriază autoturisme, una fiind situată lângă LIDL și una vis-a-vis de Agrosel.

De foarte multă vreme închiriez de la firma de lângă LIDL, astfel că înainte de sărbători, având nevoie de o mașină, am sunat să închiriez. N-am găsit niciuna disponibilă, semn că celor de la UȚUSOR le merge bine și îi felicit pentru asta.

M-am găsit, așadar, în dificultate și având nevoie de mașină, am decis să sun la cealaltă firmă de închirieri auto din oraș. Patronul, amabil cum îl știm toți, m-a informat că se află în Germania și m-a îndrumat să merg la firmă și să solicit acolo o mașină.

Așa am găsit o posibilitate de comparație între cele două firme.

Deci, în timp ce Uțusor închiriază și pentru 24 de ore, cealaltă firmă are o perioadă minimă de cinci zile sub care nu închiriază.

Pe de altă parte, Uțusor nu cere garanție, dar ceilalți solicită garanție de 100 de euro.

Cu alte cuvinte, în timp ce una dintre firme ajută clientul, cealaltă se gândește la sine. Parcă realizez acum de ce Sorin Cristurean nu are mașini disponibile, iar celălalt patron are. E o diferență de politică și o aplicare elocventă a principiului de liberalizare în piață.

Lasă-i omului opțiuni și libertate și vei vedea că va face afaceri cu tine mereu. Restricționează-l și vei vedea că te părăsește.

Firește, până la urmă, chiar dacă aveam nevoie de mașină NU AM AGREAT TERMENII ȘI CONDIȚIILE DE LA FIRMA DE LÂNGĂ AGROSEL. Nu mi se pare corect să fiu obligat să închiriez mașină pentru minim 5 zile dacă eu am nevoie doar 24 de ore pentru ea și tot nu mi se pare normal să achit garanția de 100 de euro. Știu că și în Occident se aplică astfel de termene, dar acolo vorbim de firme mari, precum Hertz, care sunt pe piață de zeci de ani și au adresabilitate către zeci de mii de clienți.

În altă ordine de idei, sărbători fericite, dragi cititori!

spot_img
%d bloggers like this: