fbpx
spot_img
HomeOPINIEEditorialOvidiu Adrian Bucur: „Avem cel mai bun prefect de Cluj din istorie!”

Ovidiu Adrian Bucur: „Avem cel mai bun prefect de Cluj din istorie!”

- Advertisement -

Scriu aceste rânduri, gândindu-mă la faptul că în momentul în care doar se pregătea să devină prefect, aveam doar gânduri malițioase despre omul ăsta.

L-am considerat parvenit, l-am considerat un îmbogățit din afaceri cu statul și, fără să știe multă lume, aveam o părere – în general – rea despre el.

Însă de când a bubuit pandemia asta, Mircea Abrudean a demonstrat, fără doar și poate, că este cel mai bun prefect din câți a avut Clujul.

Da, știu, au fost mulți care au realizat fapte mărețe, însă – de departe – cel mai bun și mai calculat manager de județ este Mircea Abrudean.

Ce m-a determinat să scriu articolul de astăzi? Păi o declarație pe care Abrudean a dat-o pentru „Libertatea”.

„Este vorba de o transmitere comunitară extinsă, în special sunt focare familiale, dacă o familie are 3-4 copii și la populația pe care o avem aici e normal să fie așa. Important este să comparați numărul de teste cu cele din alte județe și o să vedeți diferențe. Noi testăm foarte mult acesta este avantajul sau dezavantajul și ajunem la o rata de incidență foarte mare, dar până la urmă mie îmi convine ca și autoritate pentru că văd care este situația reală și pot să iau măsuri la timp”, a mai spus Mircea Abrudean. Vrea să se ia în calcul și numărul testelor la calculul incidenței Prefectul a prezentat și dezavantajele faptului că testează destul de mult. „Le-am spus colegilor de la București și ministrului Sănătății și domnului Arafat că ar fi corect pentru toată lumea să se introducă un criteriu în rata incidenței și numărul de teste să fie ponderat. Nu este corect ca eu care testez 3.000 pe zi sau Timișul, evident avem o rată de infectare mare, iar cei care fac 80 de teste să aibă o rata de incidentă de 1, 3 la mie. Eu să fiu nevoit și obligat să iau măsuri de restricționare și restul nu fac nimic nu iau nici o măsură, iar când e vorba de Terapie Intensivă vin la noi. Nu e corect pentru că se pune o anatemă, cum că vezi Doamne Ardealul ar fi mai indisciplinat sau că nu sunt responsabili”, a mai precizat prefectul.

Pentru cine nu știe, sarabanda de testări MASIVE la Cluj este opera lui Mircea Abrudean, care în nenumăratele discuții purtate cu directorii de spitale le-a spus clar: „testați, testați, testați!”.

Totodată, măsurile de carantinare sau de restricționare pe care Prefectura Cluj le-a a adoptat de-a lungul ultimelor 9 luni au venit ca o mănușă, de fiecare dată când a fost nevoie.

Pe de altă parte, faptul că spitalele Covid-19 din Cluj Napoca au fost atât de lăudate și de apreciate țin tot de strategia adoptată de Abrudean, care – alături de subprefecții săi – au făcut eforturi considerabile pentru ca la Cluj să fie adusă aparatură și dotări pentru unitățile sanitare Covid-19.

În martie, datorită insistențelor lui Abrudean s-a dublat, într-o singură săptămână, capacitatea de testare RT-PCR pentru Covid-19 la Cluj.

După cum vedeți, strategiile aplicate de actualul prefect și de subprefecții săi sunt cu 2-3 ligi peste … căutatul dispăruților din Apuseni pe ghiduri turistice – așa cum făcea Vușcan, sau neonorarea protocoalelor SEMNATE ȘI ASUMATE, cu care ne-a obișnuit Relu Cherecheș.

La toate acestea dacă adăugăm și faptul că Abrudean A REFUZAT UN LOC ELIGIBIL PENTRU PARLAMENT pentru a sta la Cluj și a continua lupta anti-Covid-19 … ne lasă, efectiv, fără cuvinte.

Deci, da! La Cluj avem un mare prefect, unul capabil, harnic, dispus să-și sacrifice timpul și sănătatea pentru binele celorlalți.

Mulțumim, Mircea!

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Comunicat de presă ...

0
ANDALEX SMART S.R.L., în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectul „Consolidarea poziției pe piață a SC ANDALEX SMART SRL”, cod SMIS 109677,...

Comentarii

%d bloggers like this: