31 C
Turda
Thursday, July 21, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaOty Miluca - fostul interlop turdean care a devenit exemplu al societății...

Oty Miluca – fostul interlop turdean care a devenit exemplu al societății britanice

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Viața lui este un carusel, cu suișuri și coborâșuri, ilegalități, dezamăgiri și reușite, iar acum – după 50 de ani de viață, Oty Miluca  trăiește cea mai frumoasă perioadă a sa.

S-a născut la Turda, într-o familie în care doar mama aducea pâinea în casă. Copilăria și-a petrecut-o prin sălile de box, la furat sau la cerșit.

„Cu 25 de bani ne cumpăram napolitane. Cerșeam, ne băteam, făceam orice pentru bani”, ne povestește Oty despre copilărie.

În timpul stagiului militar a făcut prima faptă penală. A dezertat.

„Am fugit ca să mă întâlnesc cu femeia pe care o iubeam. Când m-au găsit, mi-au dat direct batalion disciplinar.” – spune Oty.

Apoi, ani mai târziu, a ajuns în pușcărie, pentru lovituri cauzatoare de moarte.

„I-am dat unuia un pumn, a căzut, a dat cu capul de pământ și a murit. Eu, fiind rom, m-au condamnat la pedeapsa maximă”, ne spune interlocutorul nostru.

Când a ieșit, a devenit unul dintre cei mai temuți recuperatori din Turda. A făcut jaf armat, a fost recuperator în Germania, a fost proxenet, iar ultima sa faptă a fost cap de afiș pe ziarele naționale.

„În perioada aia aveam bani cât să cumpăr două fabrici. Am trăit bine, regește, deși făceam ilegalități”, spune Oty.

Alături de alți băieți curajoși și tupeiști din Turda, Oty Miluca a creat una dintre cele mai temute rețele de proxeneți. A fost condamnat la 7 ani cu executare pentru constituirea unui grup infracțional terorist și interlop, așa cum l-au caracterizat procurorul de caz.

În 2019, după câțiva ani de când fusese eliberat, Oty Miluca a plecat în Germania, apoi în Italia, apoi, în 2020, a ajuns în Anglia.

„Aici am zis că mă cumințesc și-mi văd de treabă, definitiv. M-am înscris la un colegiu de medicină veterinară, deși nu am diplomă de bac. De asemenea, am devenit voluntar la un cămin de bătrâni. Am 52 de ani, sunt bunic și știu cum este să ai grijă de cei mai slabi decât tine. Este fenomenal cum trăiesc acum”, ne spune Oty.

Nu duce, deloc, lipsă de bani – chiar dacă stă departe de lumea interlopă.

„Dacă ești om descurcăreț și harnic, faci bani oriunde. Nu-mi place să mă etalez, să arăt la lume ce bani am eu. Sărac am fost destul, măcar acum la bătrânețe să am ce-mi trebuie.” ne spune Oty Miluca.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: