spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

❗️Atenție❗️ Circulatie inchisa la Turda

Anunț închidere circulație! 👷‍♂️Pentru desfășurarea în siguranță a lucrărilor de...

(VIDEO) Accident rutier in Campia Turzii

Neadaptarea vitezei la conditiile de drum a cauzat un...

Alertă meteo lângă Turda

După perioada caniculară prin care am trecut, urmează furtunile! ISU...

Înălțați-vă proiectele la noi culmi cu Nacele Cluj!

Ai nevoie să ajungi la înălțime pentru lucrările tale...

Orașul Câmpia Turzii va avea parte de o GENTRIFICARE masivă

Vreme de aproape un secol, municipiul Câmpia Turzii a fost considerat a fi unul, în general, muncitoresc-industrial.

La mijlocul anilor 2000, când a debutat declinul Combinatului Metalurgic din oraș, perspectivele erau sumbre, iar lipsa de speranță era una acută, la nivelul cetățenilor.

Ba mai mult, în perioada 2012-2016, ratarea proiectului Combinatului Social, de către administrația Hanga a adus un plus de neliniște în rândul cetățenilor.

Toate aceste lucruri par a deveni istorie, momente de tristă amintire, iar asta datorită lucrărilor de gentrificare a unui cartier al orașului, lucrări cu adevărat impresionante, așa cum presa locală a aflat chiar astăzi.

Pentru cine nu știe „gentrificare” nu este altceva decât un cuvânt mai simandicos pentru „regenerare urbană”, însă dacă voi credeți că noi, prin regenerare urbană, ne referim la proiectele europene pe care administrația locală le va dezvolta începând cu acest an, vă înșelați.

Defapt ne referim la lucrările de gentrificare care sunt programate pentru a fi realizate în zona industrială a orașului.

O serie de oameni de afaceri din Câmpia Turzii, dar și din afara hotarelor țării au achiziționat spații în fostul combinat ISCT și vor să transforme zona.

Va fi construit un ansamblu imobiliar cu 700 de apartamente, un complex rezidențial nou, un hotel de lux și un restaurant cu spa, saună și jacuzzi.

Hotelul de lux va fi inaugurat chiar în această vară, iar complexul rezidențial, realizat de un om de afaceri din orașul de pe Arieș, urmează să deservească oamenilor care lucrează și vor lucra în uzinele din zona industrială, de la Berg Banat și La Lorraine, la Heko Schrauben și Cikautxo.

Practic, în acea zonă va fi construit un nou cartier, cu toate facilitățile care îi revin, iar acest lucru n-ar fi fost posibil fără lucrările de reindustrializare a municipiului, demarate de Dorin Nicolae LOJIGAN și echipa sa.

Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
spot_img