Vreme de aproape un secol, municipiul Câmpia Turzii a fost considerat a fi unul, în general, muncitoresc-industrial.
La mijlocul anilor 2000, când a debutat declinul Combinatului Metalurgic din oraș, perspectivele erau sumbre, iar lipsa de speranță era una acută, la nivelul cetățenilor.
Ba mai mult, în perioada 2012-2016, ratarea proiectului Combinatului Social, de către administrația Hanga a adus un plus de neliniște în rândul cetățenilor.
Toate aceste lucruri par a deveni istorie, momente de tristă amintire, iar asta datorită lucrărilor de gentrificare a unui cartier al orașului, lucrări cu adevărat impresionante, așa cum presa locală a aflat chiar astăzi.
Pentru cine nu știe „gentrificare” nu este altceva decât un cuvânt mai simandicos pentru „regenerare urbană”, însă dacă voi credeți că noi, prin regenerare urbană, ne referim la proiectele europene pe care administrația locală le va dezvolta începând cu acest an, vă înșelați.
Defapt ne referim la lucrările de gentrificare care sunt programate pentru a fi realizate în zona industrială a orașului.
O serie de oameni de afaceri din Câmpia Turzii, dar și din afara hotarelor țării au achiziționat spații în fostul combinat ISCT și vor să transforme zona.
Va fi construit un ansamblu imobiliar cu 700 de apartamente, un complex rezidențial nou, un hotel de lux și un restaurant cu spa, saună și jacuzzi.
Hotelul de lux va fi inaugurat chiar în această vară, iar complexul rezidențial, realizat de un om de afaceri din orașul de pe Arieș, urmează să deservească oamenilor care lucrează și vor lucra în uzinele din zona industrială, de la Berg Banat și La Lorraine, la Heko Schrauben și Cikautxo.
Practic, în acea zonă va fi construit un nou cartier, cu toate facilitățile care îi revin, iar acest lucru n-ar fi fost posibil fără lucrările de reindustrializare a municipiului, demarate de Dorin Nicolae LOJIGAN și echipa sa.