spot_img
spot_img

ONG din Turda Câștigă TOATE Premiile de la o Categorie a Galei Naționale a Societății Civile

spot_img

Gala Societății Civile 2022 a premiat la nivel național cele mai bune proiecte dezvoltate de organizațiile non-profit din România, cu concurenți din rangul celor mai mari ONG-uri care au existat vreodată în țară.

La categoria ”Tineri de Bine” au fost premiate cele mai bune proiecte din România realizate de către tineri, pentru tineri. O organizație din Turda a reușit performanța excepțională de a câștiga toate premiile din cadrul acestei categorii: AMoS – Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică.

 

Locul 3 a fost câștigat de AMoS cu proiectul Studioul Civic prin care aproximativ 100 de tineri au reușit să atragă atenția pe social media la peste jumătate de milion de persoane prin intermediul unor video-uri care promovau aspecte privind sănătatea mintală.

 

Locul 2 a fost câștigat de AMoS cu proiectul Connect:ED prin care dispozitive IT recondiționate gratuit (laptopuri, calculatoare, telefoane, tablete și altele asemenea) au fost donate, în special pe timp de pandemie, către gospodării în care se aflau copii din medii defavorizate, unele cu mai mulți copii, ajutând aproximativ 150 de persoane.

 

Locul 1 a fost câștigat tot de AMoS cu proiectul Suflet de Copil prin care mascote întruchipând dinozauri, unicori sau crocodili au abordat pe un ton non-formal problema bullying-ului cu 750 de copii, folosind jocuri interactive, sfaturi organizate în pilde și alte metode inovative să îi ajute pe copii să își controleze emoțiile și să știe ce să facă dacă ajung victime.

 

Nu este prima dată când AMoS realizează o altfel de performanță. Doar anul trecut, a reușit performanța să câștige 7 premii pentru diverse proiecte la Gala Tineretului Clujean, dovedind că este una dintre cele mai active organizații de tineret din județul Cluj, chiar dacă își desfășoară activitatea preponderent în orașe mici sau comune, zone mai puțin deservite. Acum, cu câștigarea acestor premii, AMoS a dovedit că și organizațiile din zone mai mici pot realiza proiecte de talie națională cu un impact deosebit, chiar dacă se adresează unor zone geografice mai restrânse, tocmai acolo unde este cel mai mult nevoie de ajutor.

 

Având un istoric de implicare în comunitate de mai bine de opt ani, Alianța pentru Mobilitate Socială are ca scop creșterea gradului de mobilitate socială a locuitorilor și dezvoltarea societății civile din zona Comunității Urbane Arieș. Alianța găzduiește organizații non-profit care desfășoară inițiative civice și educaționale, misiunea sa fiind de a crea contextul pentru dezvoltarea potențialului uman.

 

Pentru a rămâne la curent cu inițiativele AMoS, urmărește pagina de Facebook

 

AMoS: Alianța pentru Mobilitate Socială (https://www.facebook.com/amos.faptebune), pagina de Instagram @amos.romania (https://www.instagram.com/amos.romania/).

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Atentie la centralele de apartament! Un bloc de locuinte s-a facut tandari!

Un bloc de locuinte s-a facut praf, dupa ce...

TRANSPORT AGABARITIC ÎN ZONA TURDA RESTRICȚII DE TRAFIC

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Interlopul care a comandat ASASINAREA unui jurnalist – condamnat la 11 ani de pușcărie!

În sfârșit se face dreptate în România! Interlopul Lucian Boncu...

Deplasare cu stația mobilă a Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj, la Viișoara

O echipă de funcționari ai Direcției Județene de Evidență...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Directorul CNMV, Codruța Andreica, a decis să lupte cu opozanții ei!

Deși se duce o amplă campanie de linșare mediatică...

Revolutie in administrarea parcarilor din Campia Turzii

Soferii din Campia Turzii stiu ca situatia parcarilor de...

Consiliul Județean susține procesul de împădurire a județului Cluj

Asociația Nature O'clock organizează sâmbătă, 14 mai a.c., o...

Incendiu la Cornesti

Doua autospeciale de pompieri au intervenit, in aceasta dimineata,...

O Zi Națională a României specială, în Parcul Municipal „Berc”, la Câmpia Turzii

Este perioada anului în care luminile colorate și personajele...
spot_img
spot_imgspot_img

EXCLUSIV: Proiectul în valoare de 10 milioane de euro care va curăța județul Cluj de deșeuri

În timp ce autoritățile județene dau din colț în colț, nereușind să rezolve situația deșeurilor, primarul comunei Tritenii de Jos, Valer Sașa, a ales...

Baghera rămâne în pușcărie! Judecătorii i-au respins cererea de revizuire

Judecătoria Turda a dat soluția finală în dosarul în care Sorin Sergiu Scrob, zis „Baghera”, supranumit „Lordul Drogurilor” din Câmpia Turzii a cerut revizuire...

Ziua Internațională a Rromilor este sărbătorită în această săptămână la Câmpia Turzii

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii, în parteneriat cu Asociația Civică pentru Inițiativă și Acțiune Comunitară, vă invită vineri, 23 martie 2018,...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: