spot_img

Omagiu adus lui Mihai Eminescu și Unirii Principatelor Române – la Tureni

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img
Vineri, 21 ianuarie 2022, Piațeta din fața Căminului Cultural Tureni s-a colorat toată în tricolor, cu ocazia unui dublu eveniment omagial, organizat de Primăria și Consiliul Local al Comunei Tureni, în parteneriat cu Școala Gimnazială Tureni.
În primă fază, elevii comunei Tureni au luat parte la un cenaclu literar, organizat special pentru a-l omagia pe cel mai mare poet din istoria României, Mihai Eminescu. Elevii au învățat lucruri inedite despre viața marelui poet român, chiar de la doamna profesoară de Limba și Literatura Română, iar doamna primar – Daniela Elena Mănăilă – a citit un articol de prezentare a vieții Veronicăi Micle, conceput și redactat de șefa Bibliotecii Municipale Teodor Murășanu din Turda, doamna Dana Deac.
 
Județul Cluj are o legătură eternă cu Veronica Micle, întrucât soțul acesteia, Ștefan, s-a născut în comuna Feleacu, cu care comuna Tureni se învecinează.
 
După cenaclul literar, cei prezenți au ieșit în piațeta Căminului Cultural Tureni, pentru a omagia împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.
 
Pe acordurile piesei compuse de Vasile Alexandri, copiii, profesorii și reprezentanții administrației publice locale, în frunte cu doamna primar, Daniela Elena Mănăilă și doamna viceprimar, Ilona Koloszvari, și-au unit mâinile într-o horă a unirii.
 
Copiii au avut în mâini baloane tricolore, confetti și stegulețe ale României.
Ziua s-a încheiat cu un minunat foc de tabără.
 
Biroul de Presă al Comunei Tureni

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Cheile Turzii și Cheile Turenilor, ecologizate de Consiliul Județean Cluj

Miercuri, 18 mai 2022, angajați din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, alături de reprezentanți ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo...

CNAIR: Azi a fost aprobată documentația studiului de fezabilitate pentru Dx A3 Tureni

Azi a fost aprobată documentația studiului de fezabilitate pentru Dx A3 Tureni.Pasul următor, 26 mai, este avizarea de...

O mână de voluntari și-au petrecut ziua de 1 mai curățând Miceștiul de gunoaie!

Nu i-a obligat nimeni, dar Primăria și Consiliul Local Tureni i-a susținut din plin... așa au reușit o...

After-school, din fonduri europene, la Tureni

Pentru că ne dorim să le asigurăm copiilor din comuna noastră toate șansele unei dezvoltări mentale și morale...
spot_img

EXCLUSIV: O clasă din Câmpia Turzii ÎN ONLINE din cauza COVID-19

O clasă a XII-a de la Liceul Teoretic Pavel Dan din Câmpia Turzii va intra în cursuri online, din cauza COVID-19. Elevii uneia dintre clasele...
%d bloggers like this: