spot_img
spot_imgspot_img
Știri TurdaOficial! Parchetul Luduș trebuie să REFACĂ urmărirea penală în cazul lui Horațiu...

Oficial! Parchetul Luduș trebuie să REFACĂ urmărirea penală în cazul lui Horațiu Potîrniche

Partea de cameră preliminară a procesului în care medicul rezident turdean, Horațiu Potîrniche, este acuzat de mai multe fapte de agresiune sexuală și mai multe fapte de ultraj contra bunelor moravuri, este mai dificilă pentru procurorii ludușeni decât s-ar fi crezut.

În înfățișarea de ieri, judecătorul de cameră preliminară a dispus REFACEREA urmăririi penale de la 0 în acest caz.

„Solutia pe scurt: În temeiul art. 346 alin. 3 lit. a) Cod procedură penală, dispune restituirea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Luduş a cauzei privind pe inculpatul P H, CNP …., fiul …, născut la data de .. în …. cu domiciliul în …, trimis în judecată pentru săvâr?irea infrac?iunilor de ultraj contra bunelor moravuri, prev. ?i ped. de art. 375 alin. l Cod penal( faptă comisă în data de 28.05.2022), corupere sexuală a minorilor, prev. ?i ped. de art. 221 alin. 3 Cod penal (persoane vătămate L C D în vârstă de …., L C V în vârstă de …., L A A în vârstă de … ?i L F în vârstă de ….), ultraj contra bunelor moravuri, prev. ?i ped. de art. 375 alin. l Cod penal (faptă comisă în data de 01.06.2022), agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 ?i alin. 2 lit. c ?i d Cod penal (persoană vătămată L M) ?i agresiune sexuală prev. de art. 219 alin. 1 ?i alin. 2 lit. c ?i d Cod penal (persoană vătămată G P C de ….), toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pentru refacerea urmăririi penale. În baza art.275 alin.1 pct. 4 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Constată că că inculpatul a fost asistat de apărător ales. Suma de 1.530 lei ( 510 lei *3) reprezentând onorariul aferent procedurii de cameră preliminară cuvenit avocatului desemnat din oficiu -av. …. ( delegaţia nr. 5069/2022, delegaţia nr. 5067/2022), pentru persoanele vătămate G P C, L M şi L C D, respectiv suma de 1.530 lei ( 510 lei *3) reprezentând onorariul aferent procedurii de cameră preliminară cuvenit avocatului desemnat din oficiu -av. B R ( delegaţia nr. 5068/2022), pentru persoanele vătămate L C V, L A A şi L F vor fi avansate din fondul Ministerului Justiţiei către Baroul Mureş. Cu drept de a formula contesta?ie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Contesta?ia se va depune la Judecătoria Luduş. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu de la 18.04.2023.”, se arată în decizie.

Prim-procurorul Parchetului Luduș, Ciprian Pop, afirmă că va face contestație în ceea ce privește decizia de mai sus.

„Este vorba despre urmărirea penală în cazul a două fapte. Nu se referă la faptele de agresiune sexuală. Vom depune contestație”, ne-a comunicat Ciprian Pop.

Vă reamintim că medicul turdean, Horațiu Potîrniche, a fost arestat anul trecut sub acuzația că ar fi agresat sexual mai mulți minori dintr-un centru social din localitatea Cipău, orașul Iernut. Acesta a stat mai multe luni în arest preventiv, iar acum se află în arest la domiciliu.

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

Curând vom avea patinoar la Turda, disponibil tot timpul anului în Parcul Central!

Au apărut cele mai noi informații despre primul patinoar...

Anunț – Furnizare apă potabilă cu presiune redusă în municipiul Turda pe strada Agriculturii

Compania de Apă ARIEŞ anunță furnizarea apei potabile cu...

De la cerșit agresiv, la tâlhărie calificată, a fost doar un pas!

În cursul serii de ieri, RefleqtMedia v-a prezentat cazul...

Știrea cititorului: „Cum să spargi baia de ulei fără efort”

Un turdean care, cel mai probabil, locuiește în cartierul...

Primăria Turda solicită aviz de mediu pentru Aquapark

            MUNICIPIUL TURDA, cu sediul în Turda, str. P-ta...

Președintele Consiliului Școlar al Elevilor CNMV selectat într-un program de accesare fonduri ERASMUS

Gabriela Hudrea, Președintele Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul...

Turdeancă implicată într-un accident GROAZNIC la Cluj Napoca

În cursul serii de ieri, un accident groaznic s-a...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: