spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

OFICIAL: Lucrarile la reteaua de alimentare cu apa si canalizare menajera de la Savadisla, executate de AWE Infra SRL din Turda sunt realizate corect!

spot_img

În luna octombrie 2022, una dintre societățile din Turda a fost ținta unui linșaj mediatic realizat de către site-ul de investigații, Recorder, la indicațiile fostului viceprimar al comunei Săvădisla.

Acel articol conținea o serie de „dezvăluiri” care, dacă ar fi fost adevărate, ar fi reprezentat decăderea societății AWE Infra, din Turda, titularul contractului de lucrări ”Infrastructura de apă și apă uzată în aglomerarea Hasdate-Lita-Liteni, comuna Săvădisla, județul Cluj” , implementat de comuna Săvădisla.

Spunem „dacă” ar fi fost adevărate, deoarece încă de la bun început, RefleqtMedia a primit informații conform cărora, materialul video publicat de Recorder, care poate fi găsit aici: https://www.youtube.com/watch?v=QY-PduZt1gY&pp=ygUScmVjb3JkZXIgZmllZiB1ZG1y conținea o serie de clipuri trunchiate, de la alte lucrări, mai vechi, dar care erau atribuite în mod fals, celor de la AWE Infra.

După publicarea „investigației” celor de la Recorder, primarul de la Săvădisla a solicitat expertiză tehnică pentru a vedea dacă AWE Infra lucrează bine și dacă dirigintele de șantier este capabil.

S-a făcut atât o expertiză tehnică, dar și o investigație a Departamentului Antifraudă al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și … fără nici o surpriză, atât expertiza tehnică, pe care o regăsiți mai jos, cât și investigația AFIR, au constatat faptul că AWE INFRA LUCREAZĂ BINE, NU ȘI-A DECONTAT LUCRĂRI NEREALIZATE, IAR RECORDER a publicat informații false, prezentate tendențios.

Astfel, la mai bine de șase luni de la articolul tendențios publicat de Recorder, aceștia din urmă au fost nevoiți să facă un update.

UPDATE MAI 2023: Dupa vizita noastră în teren, Consiliul Local Săvădisla a comandat o expertiză tehnică finalizată după publicarea acestui material. Totodată, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – Direcția Control și Antifraudă, urmare a sesizărilor primite, a efectuat o serie de verificări privind modul de realizare și decontare a lucrărilor din cadrul Proiectului menționat. Expertiza (care poate fi studiată aici), precum și Raportul Directiei Control și Antifraudă (concluziile verificărilor pot fi studiate aici), infirmă o parte din informațiile prezentate de noi, mai exact în ceea ce privește modaltiatea de executare a lucrărilor din cadrul Proiectului ”Infrastructura de apă și apă uzată în aglomerarea Hasdate-Lita-Liteni, comuna Săvădisla, județul Cluj” de către AWE Infra SRL și a modalității de decontare a lucrărilor realizate de către executant.”, este update-ul celor de la Recorder.

Dar … cine este Liviu Tamaș Gebe, omul de la care a pornit toată campania de denigrare îndreptată împotriva celor de la AWE Infra?

Liviu Tamaș Gebe este fostul viceprimar al comunei Săvădisla. Acesta, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, și-a agresat un coleg consilier.

Toate faptele sale au atras retragerea sprijinului politic de către UDRM, lucru confirmat de președintele partidului, pentru presa clujeană.

„Comisia de Etică a făcut o propunere către Consiliul Permanent a UDMR Cluj privind retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Tamas Gebe Liviu, iar consiliul a adoptat, în unanimitate, o decizie în acest sens, după ce a văzut mărturiile din acest caz.

Acestea atestă că, într-o ședință a Consiliului Local Săvădisla, viceprimarul a aruncat cu un scaun într-un consilier, l-a scuipat și l-a înjurat a declarat Csoma Botond pentru Cluj 24.

Păi … dacă a ajuns cel mai galonat site de investigații din România să dea crezare unuia care aruncă scaune prin ședință, întocmai ca galeriile de fotbal și care are la activ DOUĂ CONDAMNĂRI PENALE, e grav.

spot_img
spot_img
spot_img