fbpx
spot_img
HomeANALIZĂOare de ce cartea populismului este cea mai ușor de jucat la...

Oare de ce cartea populismului este cea mai ușor de jucat la PMP Turda?

- Advertisement -

Știți cum îți dai seama că este campanie electorală? Începe PMP Turda să îndruge prostii. 

După ce, în toată campania pentru locale, au mințit, au dezinformat, au acuzat aiurea și au încercat să-și ascundă propriile bube sub preș, acum au reînceput cu aceeași tocană reîncălzită – populismul.

Singurul motiv pentru care PMP Turda a propus reducerea taxelor și impozitelor locale de la Turda a fost siguranța că PNL va respinge propunerea lor și astfel îi vor putea acuza că nu vor binele turdenilor.

Adică … să fim serioși: un municipiu care dezvoltă proiectele cu finanțare europeană pe care le dezvoltă Turda NU ARE CUM să reducă taxele și impozitele locale, din două motive mari și late:

  1. Prin implementarea proiectelor europene, crește calitatea vieții, astfel că – din punct de vedere economic – orice scădere a taxelor și impozitelor locale este total nejustificată.
  2. Aceleași proiecte cu finanțare europeană au nevoie de cofinanțare de la bugetul local … iar banii de cofinanțare trebuie să vină și din taxe și impozite locale, că dacă vin doar din credite, crește nivelul de îndatorare al orașului și „hap!” apare posibilitatea ca acel credit să fie returnat anticipat.

Dar destul despre propunerea aberantă a PMP Turda, care nu-și găsește justificarea nici din perspectiva inflației și nici a ratei șomajului.

Acum să vorbim despre Salubritate și despre cum, iarăși, PMP Turda a luat un subiect – l-a împodobit cu populism și cu vrăjeală și se cațără pe el, în speranța că-l vor face senator pe unul care n-a fost capabil nici ca fotbalist și care, by the way, ne-a costat o calificare la mondiale.

„Vedeți? V-am spus noi că ceapa e varză și că tarifele la salubritate au fost umflate la Turda” – au orăcăit Nap, Koloszi și echipa în ultimul comunicat de presă.

Doar că … diferența între deșeurile transportate de Prival și cele preluate de actualul operator este de … vreo … 200 km, pentru că în vreme ce Prival a dus gunoiul, multă vreme, la Odorheiul Secuiesc (150 km) sau la Aleșd (140 de km), noul operator le transportă la Cluj Napoca, 30 km și … are la dispoziție 2 ORAȘE ȘI VREO 20 DE COMUNE de unde să se umple cu caimac.

La locale, electoratul turdean, inteligent și educat, i-a pedepsit pe Nap și ai lui, PMP fiind singurul partid care a luat DOUĂ MANDATE DE CONSILIER LOCAL … au primit 3 la redistribuire, deși n-ar fi meritat.

Să sperăm că și la parlamentare, electoratul turdean va amenda PMP-ul și-l va scoate, în sfârșit, din calculul parlamentar, trimițându-l acolo unde îi e locul – la groapa de istorie a politicii românești.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Școala Gimnazială “Teodor Murășanu” Turda a organizat în data de 25.05.2019,...

0
Din cele 17 de spectacole înscrise în competiție (212 elevi), 11 au fost prezentate în finală și au urcat pe scena turdeană.    Juriul, compus din...

Comentarii

%d bloggers like this: