27.9 C
Turda
Thursday, July 21, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIOare cum a reușit o angajată a Primăriei Turda să pună mână...

Oare cum a reușit o angajată a Primăriei Turda să pună mână pe o afacere de peste un milion de euro?

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Flavia Fertea este angajată a Direcției de Asistență Socială a Municipiului Turda și, începând cu anul 2021, este … PATROANA firmei SC DEPOZITUL ARHIVELE TRANSILVANIA SRL, deținută anterior de omul de afaceri, Florin Cuc.

„Printr-un intermediar, o anume Filip Aurelia, o turdeancă de 66 de ani, pachetul majoritar al acțiunilor de la SC DEPOZITUL ARHIVELE TRANSILVANIA SRL a ajuns la Fertea Flavia-Alexandrina, șefa Centrului social de urgență pentru persoanele fără adăpost din cadrul administrației locale turdene. Ea a fost dată afară din funcție cu scandal după ce s-a descoperit că folosea bani publici la jocuri de noroc, dar a fost reangajată după ce a dat instituția în judecată și a câștigat.”, scrie GazetadeCluj.ro

Însă nu se știe prin ce mijloace a putut cumpăra doamna Fertea o afacere de peste 1 milion de euro, în condițiile în care, potrivit declarației sale de avere … este destul de săracă. Singurul venit realizat în anul 2019 a fost de pe urma salariului și s-a ridicat la suma de 52.000 lei. În afară de acest venit ea nu a declarat că are casă, mașină, terenuri, active la bănci, împrumuturi, bijuterii, etc. Practic, în 2019 ea a câștigat lunar puțin peste 4.000 lei.

Cu toate acestea, un document al societății SC DEPOZITUL ARHIVELE TRANSILVANIA SRL spune: ”Filip Aurelia își cesionează la valoarea nominală cele 4.501 părți sociale deținute în societate, în valoare totală de 45.010 lei, reprezentând 99,01% din capitalul social, către Fertea Flavia-Alexandrina, și declară că nu mai are nicio pretenție față de asociatul rămas sau societate.

Fertea Flavia-Alexandrina declar că am luat la cunoștință de situația financiară și juridică a societății și de clauzele statului la care ader cu următoarele modificări: I) Preluarea părților sociale; II) Modificarea statutului cu datele personale ale asociatului unic; (…) Capitalul social a fost subscris și vărsat în întregime, în numerar, de către asociatul unic Fertea Flavia-Alexandrina, căreia îi revin cele 4.546 părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, în total suma de 45.460 lei. Beneficiile și pierderile aparțin în intregime (100%) asociatului unic”.

Potrivit celui mai recent Bilanț Contabil, în anul 2021, firma cumpărată de angajata Primăriei Turda a obținut un profit de 99.284 lei, la o cifră de afaceri în valoare de 5.634.255 lei.

De asemenea, firmă SC Depozitul Arhivele Transilvania SRL are datorii în valoare de 4.113.453 lei și capitaluri în valoare de 283.137 lei.

Să fie vorba despre o inginerie financiară? Vor afla autoritățile române.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: