18.9 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeStiri din MuresO VARĂ ÎN SIGURANŢĂ, ÎN TABERELE DIN JUDEŢ!

O VARĂ ÎN SIGURANŢĂ, ÎN TABERELE DIN JUDEŢ!

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Având în vedere constanta preocupare a poliţiştilor mureşeni pentru siguranţa elevilor, chiar şi în momentele în care aceştia nu se află în cadrul unităţilor de învăţământ, unii dintre aceştia, respectiv cei aflaţi în Tabăra de Pictură de la Colegiul Silvic Gurghiu, au beneficiat de vizita poliţiştilor din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Astfel, în data de 01.08.2018, cei peste 60 de elevi din tabăra sus menţionată, într-o pauză de la activităţile specifice acesteia, au purtat discuţii cu poliţiştii, pe teme privind prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Elevii au fost antrenaţi în discuţii interactive adaptate vârstei lor, unul dintre punctele comune fiind siguranţa în mediul online, atât de legată de victimizare, inclusiv în ceea ce priveşte traficul de fiinţe umane.

Cum ne ferim de infractori, cum ne protejăm bunurile, dar şi cum trebuie să reacţionăm în diverse situaţii – au fost câteva din reperele de discuţie, întrucât întrebările şi nevoile de cunoaştere ale participanţilor fac ca fiecare întâlnire să fie diferită. În plus, educaţia pentru siguranţa rutieră este esenţială, sens în care s-a încercat reamintirea rostului regulilor: acela de a ne proteja.

Instituţiile M.A.I. membre în Comisia de monitorizare a activităţii preventive Mureş – Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Serviciul Judeţean Anticorupţie, Centrul Regional al ANITP, alături de Gruparea Mobilă de Jandarmi, Poliţia Locală Tg-Mureş, Crucea Roşie Mureş şi Salvaţi Copiii – Filiala Mureş, având sprijinul CJ Mureş – ATOP şi DJST Mureş, derulează în perioada 15 iulie-15 septembrie Campania „O vară în siguranţă!”, ce vizează taberele şcolare, zonele de agrement, manifestări la care sunt prezenţi în special tinerii.

Subiectul principal al demersului îl constituie prevenirea consumului de alcool şi droguri în rândul tinerilor, dar şi alte probleme de siguranţă ce au legătură cu acesta: protecţia personală şi a bunurilor, siguranţa rutieră, traficul de persoane, siguranţa online.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: