spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

O săptămână cu noi realizări marcante în comuna Luna

Încheiem astăzi o saptămână cu încă două realizări marcante pentru cetățenii comunei Luna.
Prima a fost în data de 21.11.2022 având împreună cu Directorul firmei Geomatics București si inginerii de la O.C.P.I. Cluj, întâlniri cu cetățenii din cele trei sate ale comunei, privind informarea despre modul in care se va realiza intabularea gratuită a imobilelor de pe raza comunei Luna.
 
Am apreciat intereseul tuturor cetățenilor prezenți pentru acest proiect realizându-se un dialog lămuritor si constructiv între domniile lor și noi ca autorități executive.
 
Toți cei care au pus intrebări privind speța lor personală au primit răspunsuri clare si edificatoare.
Pe partea tehnică Directorului firmei Geomatics București i-a informat pe cetățeni ca lucrările demarează chiar de astăzi cu o etapă mai deosebită și anume cu o înregistrare aeriană video cu drone invitând cetățenii sa nu reacționeze negativ la auzul si vederea acestor aparate. Cu această ocazie vreau să aduc mulțumiri conducerii bazei aeriene, Domnului General Leonard-Gabriel Baraboi pentru buna colaborare și sprijinul acordat. Totul a decurs într-un climat civilizat cu mult, mult bunsimț și respect din partea celor prezenți în toate satele față de noi, de factorii executivi, iar mulțumurile pe care cetățenii ni le-au adus personal ca Primar pentru acest proiect, m-au făcut să mă simt mândru și satisfăcut de această mare realizare.
 
A doua realizare din această săptămână a fost “Recepția finala” la proiectul : “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”. Acest proiect a constat în construirea unei rampe betonate pentru depozitarea gunoiului de grajd, cu scurgere si bazin pentru colectarea levigatului rezultat. Rampa se află în satul Luncani, pe locul numit “Dealul 2” la aproximativ 2km de sat. Am construit în acel loc deoarece în proiect se specifica obligatoriu să fie la mijlocul comunei la distanțe egale între cele trei sate ale comunei.
 
Vreau să vă informez că acest proiect a fost realizat de către Primăria Luna în asociere cu Ministerul Mediului și Banca Mondială, valoarea totală a proiectului este de 2.083.401,42 RON, iar partea de cofinanțare ( contribuție ) a Primăriei Luna este de doar 111.621,70 RON.
 
Suprafața totală este de 3000 mp, iar suprafața construită este de 930 mp. Pe lângă această rampă primaria a mai fost dotată cu urmatorul echipament:
– 1(unu) tractor nou Farmtrac.
– 1(unu) încărcător frontal.
– 2(două) remorci noi de 5 Tone pentru transportul gunoiului de grajd.
– 1(una) vidanjă nouă pentru vidanjare si transport levigatului.
– 1(una) generator de curent.
– 1( una) pompa submersibila.
– 1(un) MIG nou pentru împrăștiatul gunoiului pe câmp.
– 1(una) cabină paznic.
– 1(una) toaleta ecologică.
– 1(unu) rastel P.S.I.
 
Toate aceste echipamente le vom folosi la momentul potrivit și la cererea fermierilor, în speță crescătorilor de animale din comuna.
 
Scopul acestui proiect este de a controla și a depozita gunoiul de grajd intr-un loc legal amenajat și conform normelor de mediu pentru a evita poluarea cu nutrienți adică de a preveni infiltrarea urinei și levigatului în pânza freatică.
 
Personalul auxiliar al primăriei se va deplasa la fermieri cu utilajele necesare și vor executa lucrările de încărcare si transport al gunoilui de grajd la rampa.
 
Și pentru că e vorba de fermieri, în ultimele zile consilierii frustrati de la PSD Giurgiu Dorel, Mărginean Mihai si Budăcean Florin, dezinformează și induc în eroare pentru a mă pune pe mine și aparatul primăriei într-o imagine proastă aruncând în rândul fermierilor din comuna tot felul de neadevăruri cum că pășunile vor fi date la firmele de exploatare a balastrului, vreau să informez fermierii cu toată responsabilitatea că acest lucru nu se va întâmpla niciodată, legislația în vigoare nu permite așa ceva.
 
Rușine, rușine acestor consilieri care sfidează întreg consiliul, comuna și locuitorii ei.
Faptul că am construit și ieri am recepționat această rampă, că avem o asemenea dotare pentru a deservi fermierii dovedește că cei 3 sunt împotriva fermierilor și a noastră, acelor ce muncim pentru bunul mers al comunei la toate capitolele.
 
Cu sinceritate și devotament mulțumesc tuturor cetățenilor comunei care ne apreciază munca și eforturile în a face traba șia ne respecta promisiunile.
 
Vă doresc sănătate tuturor, cu respect, PRIMAR AUREL GIURGIU.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img